Λαμπρός αναμένεται ο εορτασμός του Πολιούχου των Πατρών

ImageΛαμπρός αναμένεται αύριο ο εορτασμός της μνήμης του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις εκδηλώσεις δεν θα παραστεί τελικά ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα βρίσκεται στο εξωτερικό, αλλά ούτε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναρρώνει ύστερα από επέμβαση αφαίρεσης λίθου από την ουροδόχο κύστη, στην οποία υποβλήθηκε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

Να αναφερθεί, ότι παρών θα είναι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνιος Σαμαράς, και πλειάδα Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Αύριο Κυριακή, θα ψαλεί η καθιερωμένη για την Κυριακή προ της εορτής του Αγίου Ανδρέου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Αχαιών Αγίων.

Ακόμη θα πραγματοποιηθεί χειροτονία πρεσβυτέρου και θα γίνει λιτάνευση της Αγίας Κάρας του Πρωτοκλήτου εντός του Ιερού Ναού. Στη συνέχεια αυτή θα τοποθετηθεί στο κέντρο του Ναού, για την έναρξη του προσκυνήματος.

Τέλος, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το Μεγάλο Αρχιερατικό Εσπερινό, που θα ψαλεί στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 29 Νοεμβρίου, στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου, παρουσία μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων αρχιερέων, και, φυσικά, με την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ναό του Πολιούχου την επομένη, ημέρα της μνήμης του Αγίου, καθώς και με τη Δοξολογία, που θα αρχίσει στις 11 π.μ., και με τη μεγάλη λιτανεία που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, επί της οδού Αγίου Ανδρέου.

Φώτο: Romfea.gr

Εμφανίσεις: 75701
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!