Πανήγυρις Αγίας Σκέπης Παπάγου (ΦΩΤΟ)

skepi-2

Η εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου εορτάσθηκε με κατάνυξη και λαμπρότητα στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου.

Χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, έπειτα από πρόσκληση του προϊσταμένου του Ι. Ναού Αρχιμ. Νεκταρίου Καρσιώτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Συλειτούργησαν οι εφημέριοι του Ναού και άλλοι προσκεκλημένοι ιερείς, που ήλθαν να μετάσχουν στην Πανήγυρη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η Παναγία από τα βυζαντινά χρόνια ήταν πάντα η Υπέρμαχος Στρατηγός του γένους μας. Και στα βουνά της Αλβανίας οι Έλληνες πολεμούσαν με πίστη στην προστασία Της και στην ''κραταια'' Της Σκέπη.

Γιατί η Παναγία δεν κάνει, βέβαια, διακρίσεις στους ανθρώπους και στους λαούς, αλλά και δεν επευλογεί κατακτητικούς, επεκτατικούς και άδικους πολέμους.

Η Παναγία, συνέχισε ο κ. Παντελεήμων με την ελεύθερη αποδοχή της κλήσεως του Θεού κατα τον Ευαγγελισμό, μας δείχνει την αξία της ελευθερίας, που με αυτήν μας προίκισε ο Δημιουργός. Και η ελευθερία έχει πολλές εκφάνσεις.

Μόνο ο άνθρωπος-προσωπικότητα είναι ικανός και άξιος για την ελευθερία και μόνο ο Χριστός μας αναδεικνύει αξίους της ελευθερίας, γιατί μας ελευθερώνει από όλους και από όλα και κυρίως από τον εαυτό μας.

Γι αυτό αυτοπεριορίζουμε την ελευθερία μας. ''Πάντα μοι έξεστιν, αλλ' ού πάντα συμφέρει'' (Α Κόριν.στ,12 ).

Η ελευθερία χωρίς όρους και όρια οδηγεί τα άτομα στο ''βόσκειν χοίρους '' και τους λαούς δια της αναρχίας στην τυραννία. Βέβαια τα όρια της ελευθερίας ισχύουν και γι' αυτούς, που κατέχουν την εξουσία.

Γιατί η αναρχία της Αρχής είναι η αρχή της αναρχίας. Θυσιάζομε, είπε ακόμη ο Σεβασμιώτατος, μέρος της ελευθερίας μας από αγάπη για τον άλλο άνθρωπο, αυτό αποδεικνύει την γνησιότητα της αγάπης μας. Όπως και η αγάπη αφήνει χώρο στην ελευθερία.

Η Παναγία, κατέληξε ο Σέβ. Κορωνείας, που πρώτη μας έδειξε τον δρόμο της αληθινής ελευθερίας με την υποταγή της στο θέλημα του Θεού, ας μας οδηγεί κοντά στον Υιό της, γιατί όπως είπε ο Κύριος ''εάν ο Υιός υμάς ελευθερώση, όντως ελεύθεροι έσεσθε'' (Ιωάν. η. 36 ).

Κάθε άλλη ελευθερία είναι ψευδεπίγραφη, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθησε Δοξολογία και στη συνέχεια τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο πλησίον του Ναού Ηρώον παρουσία των αρχών του τόπου.

skepi-1

skepi-3

skepi-4

skepi-5

skepi-6

skepi-7

Εμφανίσεις: 32381
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!