Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στου Ζωγράφου (ΦΩΤΟ)

georgios-5

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου εορτάσθηκε η μνήμη της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού, τον προϊστάμενο Αρχιμ. Βενέδικτο Παπαδόπουλο και τον π. Αθανάσιο Πολύζο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή και είπε ότι τιμάμε την ανακομιδη των Τιμίων Λειψάνων του Τροπαιοφόρου Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου.

Μετά τον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου,που σημειωτέον κατήγετο απο ευσεβή και πλούσια οικογένεια,σύμφωνα με την επιθυμία του Μάρτυρος, ένας υπηρέτης του, πήρε το σκήνωμα του Αγ.Γεωργίου και το έθαψε στην Παλαιστίνη.

Όταν σταμάτησαν οι διωγμοί, οι Χριστιανοί της Παλαιστίνης έκτισαν μεγαλοπρεπή Ναό στη Λύδδα και μετέφεραν εκεί τα Ι.Λείψανα του Αγίου και έγιναν και τα εγκαίνια του Ναού.Ηταν 3 Νοέμβρίου. Αυτό το γεγονός εορτάζομε.

Στη συνέχεια ο Σέβ.Κορωνείας υπογράμμισε τον χαρακτηρισμό ''Τροπαιοφόρος'' από το Απολυτίκιο του Αγίου και είπε ότι ο Αγιος αναδείχθηκε Τροπαιοφόρος απέναντι στους πειρασμούς της νεότητας και του χρήματος, αφού μοίρασε την περιουσία Του.

Τροπαιοφόρος μπροστά στις τιμές του αξιώματος,στις πιέσεις να αρνηθεί τον Χριστό και τελικά Τροπαιοφόρος απέναντι στα μαρτύρια και στο θάνατο.

Ανοιγόταν μπροστά Του στάδιο δόξης λαμπρό,αλλά έπρεπε να αρνηθεί τον Χριστό.Δεν κάνει συμβιβασμούς με την συνείδησή Του.

Στο διλήμμα θάνατος ή ζωή χωρίς Χριστό,διαλέγει τό πρώτο. Γιατί ο θάνατος με το Χριστό είναι ζωή,ενώ η ζωή χωρίς Χριστό είναι θάνατος.

Και κάθε πιστός καλείται να γίνει Τροπαιοφόρος,όταν στα διλήμματα της ζωής δεν διαλέγει την εύκολη λύση αλλά εκείνην,που είναι σύμφωνη με το θέλημα του Θεού, και ανέφερε ο Σεβασμιώτατος σχετικά παραδείγματα.

Γίνεται τροπαοφόρος, όταν δεν κάνει αβαρίες και συμβιβασμούς με την συνείδησή του, αλλά μένει,έστω και με κόστος σταθερός στα πιστεύω του.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας ευχήθηκε σε όλους την προστασία του Αγ. Γεωργίου και συνεχάρη τους ενορίτες, τους ιερείς και κυρίως τον προϊστάμενο του Ναού για το αξιόλογο έργο που πραγματοποιούν.

georgios-1

georgios-2

georgios-3

georgios-4

georgios-6

georgios-7

georgios-8

georgios-9

georgios-10

Εμφανίσεις: 50092
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!