Η γυναίκα που περιέφερε την "ιερή" εμβάδα στον Μητροπολίτη Παϊσιο

ImageTελικά η μεσήλικη γυναίκα από την Κάλυμνο που περιέφερε την "ιερή" εμβάδα δήθεν Αγίου είναι γνωστή στην Κω και στα άλλα νησιά πέραν της Καλύμνου, μιας και τα επισκεπτόταν τακτικά στην προσπάθεια της τα τελευταία 1-2 χρόνια να συγκεντρώσει χρήματα (μοίραζε ακόμη κομποσκοίνια και εικόνες) για την ανέγερση Ναού αφιερωμένου στον Όσιο Εφραίμ, τον οποίο η ίδια όπως και πολλοί άλλοι πιστοί τον τιμούν γιατί είναι θαυματουργός (αν και σύμφωνα με τον Μητροπολίτη δεν έχει αναγνωριστεί ως Άγιος ακόμη από την επίσημη Εκκλησία).

Μάλιστα την "ιερή" παντόφλα την οποία περιέφερε προς προσκύνηση των πιστών όπως η ίδια αποκάλυψε στον Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παϊσιο της την έδωσε η Ηγουμένη της φερώνυμης Μονής του Οσίου Εφραίμ που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη και όπως εξήγησε ο κ. Παϊσιος -μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ‘Αλτερ’ στην απογευματινή εκπομπή "Όσο υπάρχουν άνθρωποι"- προφανώς δεν ήταν παντόφλα, που φορούσε ο Όσιος εν ζωή (1384- 1426), αλλά κάποιο από τα αντικείμενα που τοποθετούν στη Μονή οι πιστοί, προς ευλογία.

Η συγκεκριμένη γυναίκα πάντως συνέχισε ο Μητροπολίτης που έχει κάποια "ψύχωση" με τον Όσιο Εφραιμ, δέχτηκε να παραδώσει την εν λόγω παντόφλα στην Μητρόπολη, όπως της ζήτησε ο ίδιος για να μην σκανδαλίζονται οι πιστοί μιας και προκλήθηκε σχετική αναστάτωση και το θέμα πήρε ευρεία δημοσιότητα.

Εμφανίσεις: 57751
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!