Ο Ειρηνουπόλεως Δημήτριος για τα 6 χρόνια ιεραποστολικής διακονίας

ImageΠαρουσία πολλων ακροατών την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Διορθόδοξο Κέντρο "Πορευθέντες", ομιλία για πρώτη φορά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο συνοδευόμενο απο τον Πανοσιολ. Άρχιμ. Φώτιο Χατζηαντωνίου, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε ένα DVD με το ιεραποστολικό έργο, το οποίο με τη Χάρη του Θεού και τις άοκνες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του επιτελείται εδώ και 6 χρόνια, οπότε ανέλαβε τη διακονία του στη δύσκολη αυτή Ιερά Μητρόπολη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος αναφέρθηκε στο δύσκολο ιεραποστολικό έργο, έργο που αποσκοπεί στην εξάπλωση του λόγου του Θεού και στην πολύπλευρη πνευματική και ανθρωπιστική αρωγή των εκεί αδελφών μας.

Ο Ιεράρχης αναφέρθηκε στο έργο των προκατόχων του και ιδιαιτέρος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιου.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Δημήτριος έκανε αναφορά στα λόγια του καθηγητού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Κάλλιστου Γουέαρ, Επισκόπου Διοκλείας, λόγια που αντανακλούν με τον καλύτερο ίσως τρόπο στη φιλοσοφία όσων ασχολούνται με το Ιεραποστολικό έργο:

«Ίσως στην δευτέρα παρουσία ο Χριστός να μην μας ρωτήσει πόσες νηστείες κάναμε, πόσα κομποσκοίνια ή πόσες μετάνοιες φτιάξαμε. Σίγουρα θα μας ρωτήσει όμως αν δώσαμε νερό στον διψασμένο, φαγητό στον πεινασμένο, φάρμακο στον άρρωστο, στέγη στο ορφανό». 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος αναφέρθηκε εκτενώς στα 5 δημιουργικά χρόνια Ιεραποστολικού έργου της Μητρόπολης Ειρηνουπόλεως, όπου αναπτύσσεται μια αξιέπαινη και πολύπλευρη δράση, ενώ βαπτίστηκαν χιλιάδες ορθόδοξοι.

Παράλληλα αναφέρθηκε, στο ότι μέχρι σήμερα έχουν ανοιχτεί πάρα πολλά πηγάδια, δίνοντας κατ΄αυτό τον τρόπο λύση σε περιοχές όπου η αναβροχία μπορεί να διαρκέσει και 9 μήνες, ενώ το πόσιμο νερό είναι πολυτέλεια.

Εμφανίσεις: 46457
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!