Εορτασμός Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη στην Ι.Μ. Φλωρίνης (ΦΩΤΟ)

pelargos-18

Για την Romfea.gr, Κώστας Ζαμπούνης

Την 3η εσπέρας ε.ε, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, και συμπαραστατούμενου απο του ιερού κλήρου των αρχιερατικών επιτροπιών Αμυνταίου και Εορδαίας.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Θεόκλητος τόνισε την σημασία των Αγίων στη ζωή μας και την ομοίωσή μας με αυτούς έχοντας αυτούς ως οδοδείκτες στη πορεία μας για την βασιλεία των ουρανών.

Ο νέος ομολογητής Αγιος Γεώργιος με το παράδειγμά του, την αρετή του,την άσκησή του και την ομολογία του ενώπιον αθέων και απίστων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε το δραστήριο εφημέριο του ιερού ναού Πρωτοπρ. Ιωάννη Σαββίδη για την ανέγερση του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη και την έλευση τεμάχιου ιερού λειψάνου του οσίου πατρός, το οποίο αποτελεί ευλογία σε όλη την ιερά Μητρόπολη και σε όσους τον επικαλούντα.

Μετά την ιερά λιτανεία στους δρόμους του χωριού σύσσωμος κλήρος και λαός, Άρχοντες και Αρχόμενοι μετέβησαν στο πνευματικό κέντρου του ναού όπου παρετέθη πλούσια τράπεζα για όλους.

Έτη πολλά και ευλογημένα ευχήθηκε ο ιερέας και οικοδεσπότης του ναού π. Ιωάννης Σαββίδης στον Επίσκοπό του κ. Θεόκλητο, στον Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη Θεόδωρο και σε όλους τους φιλεόρτους προσκυνητές,έτη πολλά και ευλογημένα, κάθε ευλογία υλική και πνευματική.

Ο Αγιος νέος ομολογητής Γεώργιος να ευλογεί όλους εμάς.

Φωτο: Αλέξης Χασιώτης

pelargos-1

pelargos-2

pelargos-3

pelargos-5

pelargos-6

pelargos-7

pelargos-8

pelargos-9

pelargos-10

pelargos-11

pelargos-12

pelargos-13

pelargos-14

pelargos-16

pelargos-17

pelargos-18

pelargos-19

Εμφανίσεις: 55335
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!