Η εισαγγελία του Βελιγραδίου συλλέγει πληροφορίες για ποινική δίωξη του Επισκόπου Αρτεμίου

ImageΣύμφωνα με Σερβικά Πρακτορεία Ειδήσεων «μεθοδεύεται» ποινική δίωξη εναντίον του Επισκόπου πρώην Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτέμιου με βασική κατηγορία τον «σφετερισμό της εκκλησιαστικής περιουσίας στο Κόσσοβο και Μετόχια».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Δημόσιας Εισαγγελίας Σερβίας, κ. Τόμο Ζόριτς οι παράγοντες της Α΄ εισαγγελίας του Βελιγραδίου, απεύθυναν στις Αστυνομικές Αρχές αίτημα για την συλλογή πληροφοριών με σκοπό την υποβολή ποινικής δίωξης σε βάρος του Επισκόπου Αρτεμίου.

Επίσης, ο κ. Ζόριτς δήλωσε, ότι η κα Ζαγκόρκα Ντόλοβατς, Εισαγγελέας Σερβίας, όρισε παράγοντες της Α’ εισαγγελίας Βελιγραδίου να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία για έναρξη προδικαστικής πράξης σε βάρος του Αρτεμίου.

Να σημειωθεί, ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, την περασμένη Παρασκευή, στην δεύτερη ετήσια συνεδρίασή της συζήτησε το ενδεχόμενο να καθαιρέσουν τον Επίσκοπο Αρτέμιο, στην τάξη των μοναχών.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι τον Επίσκοπο Αρτέμιο επισκέφθηκε ο Ρώσος Πρέσβης στο Βελιγράδι Αλ. Κουνούζιν, ο οποίος θέλησε να ενημερωθεί από τον Επίσκοπο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα γεγονότα στο Κόσσοβο.

Εμφανίσεις: 45587
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!