Ο Πάπας Βενέδικτος διόρισε 24 νέους Καρδινάλιους - (Βίντεο)

ImageΟ Πάπας Βενέδικτος ο 16ος διόρισε το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2010 εικοσιτέσσερις (24) νέους Καρδινάλιους, από όλο τον κόσμο.

Οι 24 καρδινάλιοι είναι όλοι κάτω των 80 ετών, και προέρχονται από την Ιταλία, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Σενεγάλη, την Ινδία, το Μεξικό, τη Βραζιλία και την Κένυα.

Σε μια λαμπρή και φαντασμαγορική τελετή (κονσιστόριο) οι 24 Καρδινάλιοι έλαβαν από το χέρι του Πάπα Βενέδικτου το δαχτυλίδι ως σημάδι της αξιοπρέπειας και της ποιμαντικής φροντίδας, και το κόκκινο καπέλο για να συμβολίζει την προθυμία τους να χύσουν το αίμα τους για την Εκκλησία.

Κατά την διάρκεια της τελετής στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Βενέδικτος ζήτησε από τους Καρδινάλιους να ενθυμούνται πάντοτε το Σταυρικό μαρτύριο του Ιησού κατά την διάρκεια της διακονίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εκκλησίασμα ξεσπούσε σε χειροκροτήματα κάθε φορά που ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, έλεγε το όνομα του κάθε νέου Καρδινάλιου κατά την παράδοση του τηβέννου.

Επίσης, στην ομιλία του ο Πάπας Βενέδικτος τόνισε την ταπεινότητα με την οποία οι Καρδινάλιοι θα πρέπει να εκτελούν το υπεύθυνο έργο τους.

Ο Καρδινάλιος

Ο όρος Καρδινάλιος είναι ανώτατο εκκλησιαστικό αξίωμα και τίτλος που χρησιμοποιείται από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για να χαρακτηρίσει κληρικούς (Επισκόπους, Πρεσβυτέρους ή Διακόνους) οι οποίοι έχουν κληθεί από τον Πάπα για να συνεργαστούν μαζί του στην ποιμαντική μέριμνα της «Καθολικής Εκκλησίας», αποτελώντας έτσι τους άμεσους συνεργάτες του.

Οι φερόμενοι ως καρδινάλιοι ονομάζονται επίσης και "Πρίγκιπες της Εκκλησίας"

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ:

Εμφανίσεις: 69218
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!