Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη στην Κιάφα

SAM 6910

Σήμερα το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο πανσεβάσμιο εκκλησάκι του Ταξιάρχη (Κατσουλιέρη), στην περιοχή «Κιάφα» της Ύδρας.

Η φροντισμένη και στολισμένη προσφιλέστατη εκκλησία, η διάχυτη μυρωδιά της φασκομηλιάς και η κατάνυξη των παρευρισκομένων ανέδυε το άρωμα μια παλιάς όμορφης εποχής.

Λειτουργός στην εκκλησία, ήταν ο Αρχιμανδρίτης και εφημέριος της Ενοριακής Εκκλησίας της Υπαπαντής του Χριστού π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, σημειωτέον στο ναό παρευρίσκετο και ο π. Μακάριος Μηνάς ο οποίος συνόδευσε με την μελωδική φωνή του τον Ιεροψάλτη του Ναού.

Ιστορικό του Ιερού Ναού

Βρίσκεται στην περιοχή της «Κιάφας» και στην θέση «Ρούγγα», ο κτήτοράς της ή ο ανακαινιστής της εκκλησίας το 1746, ήταν ο Παπα-Θεοχάρης.

Μετέπειτα ο παλιός ιδιοκτήτης της εκκλησίας του Ταξιάρχη, ο Καλαμακιώτης και περίπου το 1938, οι κληρονόμοι του, τα σημερινά χρόνια είναι ο Νίκος και η Γεωργία Κατσουλιέρη.

Η εκκλησία ανακαινίσθηκε πλήρως το 1999, από τον Νικόλαο και την Γεωργία Κατσουλιέρη.

Το 1828 είχε 181 ενορίτες όπως φαίνεται από την υπογραφή του Υδραίου Ιερέα Γεώργιου Ταλαίπωρου.

Ένας από τους πρώτους ενορίτες εκείνη την εποχή ήταν ο Παντελής Πλάκεζας, άλλοι ενορίτες ήταν ο Κυριάκος Αναγνώστη Γκίκας, ο Παντελής Μπρούσκος, ο καπετάν Γιάννης Βούλγαρης κ.α.

SAM 6912

SAM 6918

SAM 6938

SAM 6945

Εμφανίσεις: 36759
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!