Θεουπόλεως: "Ο Άγιος Νεκτάριος δεν απογοητεύθηκε ποτέ, γι΄ αυτό βγήκε νικητής"

harilaou-3

ROMFEA.GR | Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χαριλάου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τους ιερείς του Ιερού Ναού.

Ο Θεοφιλέστατος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα μεταξύ άλλων τόνισε: "Η προσωπικότητα ενός ανθρώπου διαμορφώνεται από την συνύπαρξη τριών κυρίως προϋποθέσεων: Την θεία χάρη όπως την αποδέχεται και την ζει, το οικογενειακό του περιβάλλον και την προσωπική του θέληση."

"Για τον σήμερα τιμώμενο από την εκκλησία μας Άγιο Νεκτάριο, οι τρείς αυτές προυποθέσεις ήταν δεδομένες. Γι' αυτό, τρία ήταν τα στοιχεία που χαρακτήριζαν την ζωή του. Πίστη, αγάπη, ελπίδα. Έτσι αντιμετώπιζε τους μεγάλους πειράσμους, τις δοκιμασίες και υπέμεινε τους άδικους διωγμούς, τις κατηγορίες τις διαβολές και τις συκοφαντίες που τόσο πλούσια γέυθηκε" πρόσθεσε ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο Επίσκοπος Θεουπόλεως ανέφερε ότι "σήμερα καλούμεθα να μιμηθούμε τον μεγάλο αυτόν πατέρα της Εκκλησίας που χάρισε η γεναιοδωρία του θεού στον αιώνα μας. Τον άγιο της υπομονής, της καρτερίας, της πιστέως, και της ελπίδας. Ποτέ δεν απογοητέυθηκε, γι΄αυτο βγηκε νικητής."

harilaou-1

harilaou-2

harilaou-4

harilaou-5

harilaou-7

harilaou-8

harilaou-9

harilaou-10

harilaou-11

harilaou-12

Εμφανίσεις: 45348
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!