Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

halkida-10

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑ | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος επί τη εορτή του εν Αγίοις Πατρός Ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, όπου άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ενώ τον εορτάζοντα ιεράρχη της Χαλκίδος τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Ιλιού, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Επίσκοπος Σαφίτας κ. Δημήτριος (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος.

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος ήταν κατάμεστος από πιστούς οι οποίοι προσέτρεξαν για να ευχηθούν στον αγαπημένο τους επίσκοπο και πνευματικό πατέρα.

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι στο Ναό τίθεται εις προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

halkida

halkida-2

halkida-3

halkida-4

halkida-5

halkida-6

halkida-7

halkida-8

halkida-9

halkida-11

halkida-12

1895

halkida-12

halkida-13

halkida-14

halkida-15

halkida-16

halkida-17

halkida-18

IMG 1944

IMG 1951

Εμφανίσεις: 70766
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!