Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα - Φωτογραφίες

ImageΣε κλίμα συγκίνησης  εόρτασε σήμερα Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010 η νήσος Αίγινα την εορτή του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Το πρωί στον επιβλητικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Ο Μητροπολίτης Παντελέημων, αναφέρθηκε εκτενώς στην ζωή του Αγίου Νεκταρίου καθώς και στην μεγάλη ταπείνωση που είχε.

«Ο Άγιος Νεκτάριος έκανε πράξη στην ζωή του, την εντολή του Κυρίου «Άγιοι γίνεσθαι», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βεροίας.

Να αναφερθεί, ότι ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ ευχαρίστησε την Σεπτή χορεία των Αρχιερέων, τις Αρχές της Νήσου καθώς και όλους όσους τίμησαν σήμερα τον Άγιο Νεκτάριο με την παρουσία τους.

Εν συνεχεία σχηματίσθηκε στο λιμένα της νήσου Αιγίνης η λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 114353
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!