Ο Πάπας Βενέδικτος συγκαλεί συνεδρίαση Καρδιναλίων στο Βατικανό

ImageΣυνεδρίαση Καρδιναλίων όλου του κόσμου συγκαλεί ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος για να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου και αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς.

Η ημέρα της περισυλλογής και της προσευχής θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα της Συνόδου του Βατικανού τη Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010, μια ημέρα πριν ο Πάπας Βενέδικτος εγκρίνει επισήμως 24 νέους Καρδινάλιους.

Να αναφερθεί, ότι στο παρελθόν ο Πάπας Βενέδικτος είχε συμμετάσχει σε τέτοιες συναντήσεις, ακούγοντας προσεχτικά τις απόψεις των Καρδιναλίων σε κρίσιμα ζητήματα της εποχής.

Η πρωινή συνεδρίαση θα αρχίσει με μια συνάντηση των Καρδιναλίων οι οποίοι θα συζητήσουν την κατάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας στον κόσμο, καθώς και τις νέες προκλήσεις αντιμετωπίζει η Εκκλησία στον τομέα αυτό.

Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο Καρδινάλιος Tarcisio Μπερτόνε, ο οποίος θα μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή.

Τέλος, θα γίνουν και άλλες εισηγήσεις σχετικά με τη θεία λατρεία και τα μυστήρια, αλλά και μια ομιλία αφιερωμένη στην 10η επέτειο της εγκυκλίου «Dominus Iesus».

Εμφανίσεις: 61973
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!