Με λαμπρότητα ο Εσπερινός στη Μονή Ασωμάτων Πετράκη

ImageΜέσα σε απόλυτη εκκλησιαστική τάξη, ευλάβεια και κατάνυξη τελέσθηκε ο Εσπερινός της Πανηγύρεως της Μονής Ασωμάτων Πετράκη, την Κυριακή 7.11.10 από 6.00’εως 8.15’μμ.

Πλήθος ευσεβούς λαού προσήλθε, για να τιμήσει και προσκυνήσει του Αγίους Αγγέλους. Πλήθος και οι αδελφοί της Μονής (πάνω από 35 ήσαν παρόντες και ιεροφορεμένοι, νέοι κληρικοί, όλοι πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών). Επίσης οι καλλίφωνοι Ιεροψάλτες, οι οποίοι ελάμπρυναν με το βυζαντινό ύφος τους την πανήγυρη.

Ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης χοροστάτησε και εν τέλει εκήρυξε με λόγο μεστό, Αγιογραφικό, Αγιοπατερικό και οικοδομητικό λόγο.

«Δεν πρέπει να νιώθουμε ποτέ οτι είμαστε μόνοι» τόνισε: «Η Σύναξη των Αγίων Αρχαγγέλων μας υπενθυμίζει πόσες άχραντες υπάρξεις μας κυκλώνουν προστατευτικά, πόσο μαζί τους και εμείς καλούμεθα να υμνούμε ακατάπαυστα τον Υπεράγιο και Παντοκράτορα Θεό. Σε κάθε Θ.Λειτουργία ομολογούμε ότι μιμούμεθα τα Χερουβείμ και παραμερίζουμε κάθε κοσμική μέριμνα και ανησυχία, για ενώσουμε μαζί τους τους αίνους. Καμιά φοβία δεν δικαιολογείται για τους πιστούς, και μάλιστα στις μέρες μας που πολλά συζητούνται και δειλία ενσπείρεται.Image

"Συμπολίται των Αγίων και οικείοι του Θεού είμεθα, η προοπτική δε και ο πόθος μας είναι η τελειότητα και η δόξα, που θα μας προσφερθεί με την Δευτέρα Έλευση του Λυτρωτού μας. Λέγει ο Άγιος Βαρσανούφιος: Αφήσαμε την προσευχή, τις Αγρυπνίες, τον θείο λόγο, τα πνευματικά καθήκοντά μας και πελαγοδρομούμε σε συζητήσεις άκαιρες και ανώφελες. Και όμως πρέπει ως πιστοί να γίνουμε μετανάστες της του κόσμου συγχύσεως", πρόσθεσε ο κ. Ιάκωβος.

Τέλος, τόνισε: "Ισάγγελον βίον να ποθούμε να ζήσουμε, καθώς ψάλλουμε σε τροπάρια των Αγίων. Να μη μας θορυβούν οι όποιες διακυμάνσεις της ζωής και οι όποιες δοκιμασίες. Η ορθόδοξη ευσέβεια δεν επαγγέλλεται βόλεμα εγκόσμιο, αλλά αγωνιστικότητα και σθένος εν μέσω των δυσκολιών με στόχο την επουράνια Βασιλεία. Πατρίδα μας ο Ουρανός. Συγγενείς μας οι Άγιοι και οι Άγγελοι του Θεού. Ο ουράνιος αυτός κόσμος ας χρωματίζει και νοηματίζει τη ζωή μας".

Εμφανίσεις: 85690
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!