Επώνυμες καταγγελίες σε FBI και Αστυνομία για Τυάνων Παϊσιο

ImageΕπώνυμες καταγγελίες έγιναν σε βάρος του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου τόσο στην κεντρική Διεύθυνση του FBI στο Μανχάταν, όσο και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα 114 της Αστόριας, για άκρως σοβαρά θέματα, τα οποία εάν αποδειχθούν μπορεί να επισύρουν ακόμα και ποινικές ευθύνες, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα».

Ενα τουλάχιστον από τα πρόσωπα που κατέθεσαν στις Διωκτικές Αρχές είχε ενδιατρίψει επί μακρά σειρά ετών στη Μονή, διέμενε σ’ αυτή και γνωρίζει, όπως ισχυρίζεται, πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» επικοινώνησε με ένα εκ των προσώπων που έκαναν τις καταγγελίες στο FBI και την Αστυνομία, το οποίο επιβεβαίωσε ότι έχει «καταθέσει τα πάντα» καθότι, όπως λέει, ήταν αυτόπτης μάρτυρας κάποιων καταστάσεων, πλην όμως αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες για να μη «χαλάσει η έρευνα των Αρχών» και μας μίλησε με τον όρο να διατηρηθεί «για τώρα» η ανωνυμία του.

Η εξέλιξη αυτή περιήλθε στη γνώση του Μητροπολίτη Παϊσίου κι όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν την υπόθεση αυτός φαίνεται να ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους που τον εξανάγκασε να υποβάλλει την παραίτησή του.

Ηδη οι επώνυμες καταγγελίες και καταθέσεις στο FBI έγιναν από το καλοκαίρι, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα 114 της Αστόριας έγιναν πριν από δέκα ημέρες όταν έγιναν γνωστές η παραίτηση του κ. Παϊσίου και η εκδήλωση της επιθυμίας του να φύγει για πάντα στην Ελλάδα. Στις επιστολές παραίτησής του είχε επικαλεστεί λόγους «υγείας» και λόγους «ευθιξίας» επειδή ο στενός του συνεργάτης Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» διαχώρισε τη θέση του από τα διαμειφθέντα στο Μετόχι της Αναλήψεως της Φλόριδας όπου ως γνωστό έγινε διάσπαση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις υποθέσεις τις οποίες ερευνά το FBI και η Αστυνομία εμπλέκονται ενήλικοι σήμερα νέοι και νέες που εκκλησιάζονταν στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου από μικρά παιδιά, εξομολογούντο στον Μητροπολίτη Παϊσιο και είχαν εγγύτητα με τη Μονή. Επίσης, λέγεται ότι εμπλέκονται και μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας της Μονής Χρυσοβαλάντου τα οποία εντάχθηκαν στο τάγμα του Μητροπολίτη Παϊσίου όταν ήταν ανήλικα.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυξ» στο άρθρο του της Τρίτης 26 Οκτωβρίου, με τίτλο «Ποιοι είναι οι λόγοι της παραίτησης του Παϊσίου», ανάμεσα στα άλλα ανέφερε, ότι «ο ‘Εθνικός Κήρυξ’ έχει υπόψη του διάφορες συζητήσεις, διεργασίες, ακόμα και καταγγελίες, για θέματα που αφορούν τον ίδιο τον κ. Παϊσιο γι’ αυτό και τίθεται το ερώτημα μήπως οι λόγοι της παραίτησής του είναι βαθύτεροι;».

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τη Μονή Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, ο Αρχιγραμματέας Δρ. Ιωάννης Κωτσαρίδης μας είπε ότι «ο Μητροπολίτης Παϊσιος βρίσκεται στην Ελλάδα», ενώ ανέλαβε να τού διαβιβάσει το μήνυμά μας. Μέχρι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ο Μητροπολίτης Παϊσιος δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μας.

Σε επικοινωνία επίσης του «Ε.Κ.» με τον αναπληρωτή ηγούμενο, Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο, δήλωσε ότι «το θέμα αποτελεί προσωπικό, το λόγο έχει ο Αγιος Καθηγούμενος» και συμπλήρωσε «από εμένα ουδέν σχόλιο».

Ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τα πρόσωπα εκείνα που προέβησαν σε επώνυμες καταγγελίες στις Διωκτικές Αρχές, έχουν ενημερώσει λεπτομερώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ ήδη στο Φανάρι κάνουν λόγο για κυοφορούμενο σκάνδαλο ολκής.

Πληροφορίες ακόμα αναφέρουν ότι η νεαρή Μοναχή Χριστονύμφη προτίθεται να παραιτηθεί από τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου, ενώ εντός των ημερών ετοιμάζεται να παραιτηθεί ολοσχερώς και από τη Μονή.

Εν τω μεταξύ, αναχώρησαν για το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος, καθώς και ο αναπληρωτής ηγούμενος Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος.

Ο μεν κ. Παϊσιος αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης για την Κωνσταντινούπολη μέσω Αθηνών, ο δε κ. Βικέντιος σήμερα (Πέμπτη) από Νέα Υόρκη απευθείας για Κωνσταντινούπολη. Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον της Επιτροπής επί των Ιδρυμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην οποία προεδρεύει ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Αθανάσιος και μέλη της είναι οι Μητροπολίτες Πριγκηπονήσων Ιάκωβος, Σεβαστείας Δημήτριος και Φιλαδελφείας Μελίτων.

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου το θέμα θα συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο, η οποία και θα καταλήξει στις τελεσίδικες αποφάσεις. Υπογραμμίζεται ότι οι δύο αρχιερείς της Μονής Χρυσοβαλάντου, Παϊσιος και Βικέντιος, δεν θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο, πλην όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθούν απλώς για να δώσουν εξηγήσεις για τα διαμειβόμενα στη Μονή τα οποία την έχουν οδηγήσει σε κρίση.

Την Ιερά Σύνοδο του Φαναρίου στην οποία προεδρεύει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την περίοδο αυτή την αποτελούν οι εξής αρχιερείς: Χαλκηδόνος Αθανάσιος, Θεοδωρουπόλεως Γερμανός, Τρανουπόλεως Γερμανός, Ιμβρου και Τενέδου Κύριλλος, Ικονίου Θεόληπτος, Μοσχονησίων Απόστολος, Τυρολόης και Σερεντίου Παντελεήμων, Ντιτρόιτ Νικόλαος, Μπουένος Αϊρες (Νότιος Αμερική) Ταράσιος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας (Κρήτη), Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος και ο Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ.

Εμφανίσεις: 73202
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!