Η εορτή του Αγίου Ανδρέα στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

theoupoleos-2

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, Ιδρυτή της πρωτοθρόνου εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, στον Ιερό Ναό της Αναστασίας στην Θεσσαλονίκη.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ανδρέα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: ''O πρώτος κληθείς Απόστολος, στο διάστημα της μαθητείας του, συνειδητοποιεί την προσωπικότητα του θεανθρώπου και μαθητεύει, ώστε τήν αγνωσία του, να πληρώσει η κατα Θεόν Σοφία και φθάνοντας εις την πληρότητα της πεντηκοστής, να καταστεί έτοιμος οχι πλέον ως απλούς ''Υίος Ιωνά'' αλλά ως Απόστολος να κηρύξει Ιησούν Χριστόν εσταυρωμένον και Αναστάντα''.

'''Οδευσε προς τα έθνη, εδέχθη εξευτελισμούς και μαρτύρια, όμως δεν επτοήθει. Επέμενε κηρύσσων και αντλών δύναμην από την πίστην εις τον Αναστάντα Σωτήρα, δια την παγίωσιν της δικαιοσύνης, την εξαφάνισην της αδίκιας, την κυριαρχία της αγάπης και της ειρήνης, στα άτομα, στις κοινωνίες, στα έθνη. Δια την εδραίωση αυτής της μαρτυρίκης εκκλησίας, εθυσιάσθη, ώστε αυτή η εκκλησία, όχι μόνον να ζη, αλλα να ζη ζώσα είς τα καρδίας των πιστών, όταν ο χρόνος κατέφαγεν αυτοκράτορας, συνέτριψε θρόνους εσάρωσε συστήματα και τούτο, διότι η ζωή της, μετράται πάντοντε με την αιωνιότητα του θεού'', πρόσθεσε ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο κ. Παντελεήμων υπογράμμισε: ''Ο σημερινός εορτασμός εις τιμήν και μνήμην του πρώτου Ιεράχρου της εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, μας ενισχύει εις την πίστην αυτήν, την καθαρά ορθόδοξον, αυτήν που ατενίζει εις την φάτνη της Βηθλεέμ, που επιτρέπει είς τον χριστιανόν να χαίρεται έστω και αν ανεβαίνει ακόμη ένα Γολγοθά, γιατί από εκεί θα προβάλη ασφαλώς ο όρθος της Αναστάσεως''.

theoupoleos-0

theoupoleos-100

theoupoleos-2a

theoupoleos-3

theoupoleos-4

theoupoleos-5

theoupoleos-6

theoupoleos-7

theoupoleos-11

theoupoleos-12

theoupoleos-14

Εμφανίσεις: 33246
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!