Η Εορτή του Αγίου Πορφυρίου στο Μοναστήρι του (ΦΩΤΟ)

milesi-11

Του Θάνου Θανόπουλου

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε για πρώτη χρονιά μετά την Αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η μνήμη του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη στο Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι.

Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπεσινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, πλαισιούμενου από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των όμορων Ιερών Μητροπόλεων.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, κληρικούς της Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων.

Να αναφερθεί ότι ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς και πνευματικά παιδιά του γέροντα ενώ στην Θεία Λειτουργία παρέστη και η Ηγουμένη Φεβρωνία.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου, στον βίο, την προσωπικότητα, τα χαρίσματα, αλλά και σε θαυμαστά περιστατικά της ζωής του.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς που κατέκλυσαν σήμερα τον Ναό για να τιμήσουν τον Άγιο Πορφύριο, να έχουν την ευχή του.

ΦΩΤΟ: Νικος Μίχας

milesi-14

milesi-15

milesi-16

milesi-17

milesi-18

milesi-19

milesi-20

milesi-1

milesi-2

milesi-3

milesi-4

milesi-5

milesi-6

milesi-7

milesi-8

milesi-9

milesi-12

milesi-13

Εμφανίσεις: 83502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!