Αγιασμός Σχολείου από τον Μητροπολίτη Κώου (ΦΩΤΟ)

agiamos-5

Το σχολείο στο Πλατάνι «μεταμορφώθηκε». Η μετεγκατάσταση του 7ου ολοκληρώθηκε. Το «πρόβλημα» λύθηκε. Το κουδούνι χτύπησε. Το σχολείο ξεκίνησε.

Γέμισε παιδικές φωνές και χαμόγελα το σχολείο στο Πλατάνι αφού πλέον τα παιδιά και οι δάσκαλοι του 7ου είναι εκεί.

Έτσι το πρωί της Τετάρτης οι γονείς έφεραν τα παιδιά τους στο σχολείο, όπου έγινε ο Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Κώου - Νισύρου κ. Ναθαναήλ και τον ιερό κλήρο.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κω κ. Γ. Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Ν. Μυλωνάς, οι Αντιδήμαρχοι Ε. Παπαχρήστου, Γ. Κρητικός, ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Μ. Ζερβός, Δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Βακούφ κ. Γιαρέν Μεχμέτ, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ε. Κουτσούπη, η Σχολική Σύμβουλος Κω Νισύρου κ.  Μ. Κουρούπη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου κ. Γ. Κανετάκης κ.α.

Ο Μητροπολίτης Κωου Νισύρου κ. Ναθαναήλ τόνισε μεταξύ άλλων «...Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο να εγκαινιάζει να κάνει τον Αγιασμό κανείς σε ένα σχολείο όταν είναι καινούριο.. αλλά δεν υπάρχει και τίποτα πιο συγκινητικό απτό να φτιάχνεται ένα σχολείο που είχε εγκαταλειφτεί και που μέσα του μεγάλωσαν γενιές και γενιές ...Είμαι λοιπόν τονίζει ο Δεσπότης πολύ συγκινημένος γιατί κάθε φορά που περνούσα για να κάνω την τελετή στη Βασιλόπιτα όταν ήταν οι «διασώστες» εδώ και έβλεπα το σχολείο ετσι έλεγα, μα γιατί αυτό το σχολείο να είναι παρατημένο...»

Η Διευθύντρια του σχολείου καλωσόρισε τα παιδιά στο νέο τους σχολείο και όπως τόνισε μεταξύ άλλων «... σήμερα όπως βλέπετε είμαστε ανάμεσα σε πολλούς προσκεκλημένους ... για να ξεκινήσουμε και από αυτό τον χώρο μια όμορφη χρονιά...»

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης σε δηλώσεις του τόνισε «... Η ανάγκη λόγο της συντήρησης του κτιρίου που στεγάζεται το 7ο Δημοτικό σχολείο μας οδήγησε να είμαστε εδώ και βέβαια ...δεν θα ήμασταν εδώ εάν ο κ. Πρόεδρος του Βακούφ και το Διοικητικό συμβούλιο δεν απαντούσε μετα χαράς αμέσως στο αίτημα μας ... μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε οι τεχνικές υπηρεσίες και τα συνεργεία του Δήμου, που κατέβαλε η σχολική επιτροπή... Εάν όλοι μαζί τόνισε ο κ. Κυρίτσης βρούμε αυτά τα οποία μας ενώνουν και αν όλοι μαζί βάλουμε στην άκρη αυτά που πιθανόν να μας χωρίζουν για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε ότι αποφασίσουμε σαν κοινωνία είναι σίγουρο ότι θα το καταφέρουμε...»

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Μ. Ζερβός δήλωσε με την σειρά του «...Αυτό το σχολείο ... επιδιώκει να βρει ένα χώρο στην καρδιά σας και να βρεί ένα χώρο αργότερα στις καλές αναμνήσεις σας... το μονο που ζητά αυτό το σχολείο...ζητά τον σεβασμό όλων μας...»

Ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 7ου κ.Γ. Κανετάκης τόνισε «... είμαστε χαρούμενοι για τι η προσωρινή μετεγκατάσταση του 7ου δημοτικού, του σχολείου μας εδώ έγινε σχετικά σύντομα... εχουμε υποστεί ταλαιπωρία.... Δεν θέλουμε όμως να σταθούμε σήμερα στο χθες, είμαστε σε εγρήγορση, γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα κτίριο με αδυναμίες λειτουργικές.. κατανοούμε ότι είναι λύση ανάγκης...»

agiamos-3

agiamos-4

agiamos-4a

agiamos-6

agiamos-7

agiamos-8

agiamos-9

agiamos-10

agiamos-11

Εμφανίσεις: 31589
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!