Αίτημα για μετονομασία της Ανώτ. Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου σε Πατριαρχική Ακαδημία

ImageΤη δυναμική της πορεία συνεχίζει η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου, με την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης να εισηγείται τη μετονομασία της σε «Πατριαρχική Ακαδημία».

Ωστόσο, χθες, στα πλαίσια μιας αρκετά εορταστικής εκδήλωσης, τελέστηκε αγιασμός για την έναρξη του νέου έτους και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε απονομή πτυχίων στους απόφοιτους των προγραμμάτων ιερατικών σπουδών. 

Ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία για το αύριο προκαλεί το γεγονός ότι, όπως τονίστηκε στα πλαίσια της χθεσινής εκδήλωσης, ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά εκδηλώνουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους στη Θεολογία, με το αίτημα για μετονομασία της Σχολής σε «Πατριαρχική Ακαδημία» να έρχεται ξανά στο προσκήνιο. 

«Εύχομαι στα παιδιά που παίρνουν το πτυχίο τους να το αξιοποιήσουν, και στην Ακαδημία μας να έχει την ευλογία του Θεού», τόνισε λίγο μετά την τέλεση του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, καλωσορίζοντας παράλληλα τα νέα παιδιά που ξεκινούν φέτος τα μαθήματά τους στη Σχολή. 

«Πρώτο αίτημά μας αποτελεί η μετονομασία της σχολής σε "Πατριαρχική Ακαδημία". Τα υπόλοιπα αιτήματά μας έχουν να κάνουν με το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολή μας, αλλά αυτά σιγά-σιγά πιστεύουμε ότι θα βρουν το δρόμο τους», επισήμανε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. 

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε χθες, εκκρεμεί η αίτηση για την απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας από Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου εκτός Τουρκίας, με στόχο την ενίσχυση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με το Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέα να αναφέρει:

«Έχουμε κάνει αίτηση για να αποκτήσουμε την τουρκική υπηκοότητα, προκειμένου δια του τρόπου αυτού να ενισχυθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και επί αυτού του θέματος υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης».

Εμφανίσεις: 85573
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!