Εσπερινός της Αγίας Βαρβάρας στο Ίλιον (ΦΩΤΟ)

ilion-40

Ίλιον | Θάνος Θανόπουλος

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας στο Ίλιον.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου π. Εμμανουήλ Σέρβο, τον Ιεροκήρυκα π. Αγαθάγγελο Κόκλα, τον Προΐστάμενο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Βασιλείου και πλειάδα κληρικών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Βαρβάρας και το μαρτύριό της τονίζοντας:  ''Την Αγία Βαρβάρα την οδήγησε στο μαρτύριο και τελικά την αποκεφάλισε ο ίδιος ο πατέρας της. Φανατικός ειδωλολάτρης. Ο φανατισμός είναι αρρώστια ψυχική, όπως κι αν εκδηλώνεται, είτε ως θρησκευτικός φανατισμός, είτε ως ιδεολογικός, πολιτικός. Ο φανατισμός δεν είναι δύναμη, αλλά αδυναμία, όπως ο σπασμός. Ο φανατικός προβάλλει και πολεμά στους άλλους καταστάσεις, που υποφώσκουν μέσα του και δεν τολμά να τις αντιμετωπίσει συνειδητά. Κρίνει και καταδικάζει τους πάντες και τα πάντα. Είναι στην πραγματικότητα εσωτερικά ανασφαλής''.

''Ο σίγουρος για τα πιστεύω του δεν είναι ποτέ φανατικός. Και η Αγ. Βαρβάρα; Ηταν κόρη υπάκουη. Όμως όταν συγκρούστηκε η θέληση του πατέρα της με την θέληση του ουρανίου Πατρός της, εφάρμοσε το "πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις'', και υπάρχουν και στη ζωή κάθε πιστού, ανάλογες περιπτώσεις'', πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Συνεχίζοντας ο Άγιος Κορωνείας σημείωσε: ''Όταν το θέλημα του Θεού συγκρούεται με την θέληση συγγενών, φίλων, προϊσταμένων, τότε χρειάζεται η υπέρβαση συναισθηματισμών, συγγενικών, φιλικών δεσμών. Δεν θα ψευδομαρτυρήσει ο πιστός, για να υπερασπισθεί ένα συγγενή ή φίλο. Δεν θα ευνοήσει ένα δικό του εις βάρος άλλου αξιοτέρου. Γιατί αλλοιώς προωθούνται οι ημέτεροι και όχι οι άξιοι. Δεν θα υποχωρήσει σε παράνομες, παράλογες ή ανήθικες απαιτήσεις προϊσταμένων. Μα θα κινδυνεύσει η θέση του, θα πέσει σε δυσμένεια! Η Αγία Βαράρα δεν έχασε κάποια θέση, αλλά την ίδια την ζωή και τα νιάτα της!''

Κλείνοντας ο κ. Παντελεήμων υπογράμμισε: ''Ας την μιμηθούμε έστω και κατ' ελάχιστο. Αυτές είναι οι σύγχρονες μορφές μαρτυρίου για τον πιστό. Εκείνη πέθανε για τον Χριστό. Εμείς ας ζήσουμε, όπως θέλει ο Χριστός, αντιμετωπίζοντας με γενναιότητα τα διλήμματα της ζωής''.

Να αναφερθεί ότι ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την Αγία Βαρβάρα, ενώ περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν την Εικόνα και το Λείψανο της.

ilion-1

ilion-2

ilion-3

ilion-4

ilion-5

ilion-7

ilion-8a

ilion-9

ilion-10

ilion-11

ilion-12a

ilion-13

DSC 0024

ilion-15

ilion-16

ilion-17

ilion-18

ilion-19

ilion-20

ilion-21

ilion-22

ilion-23

ilion-24

ilion-25

ilion-26

ilion-27

ilion-28

ilion-29

ilion-30

ilion-31

ilion-32

ilion-33

ilion-34

ilion-35

ilion-36

ilion-37

ilion-38

ilion-39

ilion-41a

ilion-42

ilion-43

ilion-44

ilion-45

ilion-46

ilion-47

ilion-48

ilion-49

ilion-50a

ilion-51

ilion-52

ilion-53

ilion-54

ilion-55

ilion-56

ilion-57

ilion-58

Εμφανίσεις: 57207
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!