Με λαμπρότητα η λιτάνευση των εικόνων Παναγίας Τριχερούσας και Αγίου Δημητρίου

ImageΜε τη λιτάνευση των εικόνων της Παναγίας της Τριχερούσας και του Αγίου Δημητρίου άρχισαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου.

Να αναφερθεί, ότι στην λιτάνευση συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί οι οποίοι έλαβαν την ευλογία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Στην θεία λειτουργία συλλειτούργησαν με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, οι Μητροπολίτες Τριπόλεως Θεοφύλακτος και Ηλιουπόλεως Θεόδωρος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Ναζαρέτ Κυριακός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Χίου Διονύσιος, Λαρίσης Ιγνάτιος, Κερκύρας Νεκτάριος, Σερρών Θεολόγος και Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Τέλος, στην αυριανή δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα παραστούν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τοπικές αρχές.

Image

Image

Image

Image

Φωτογραφίες: ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Εμφανίσεις: 74801
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!