Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

agnikolaostinos-13

Πανηγυρικά εορτάσθηκε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Τήνου.

Το εσπέρας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμέτοχη πλειάδος Ιερέων του νησιού, του Αντιδημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, του Γενικού Γραμματέα και μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, του Λιμενάρχη και αντιπροσωπείας του Λιμεναρχείου Τήνου και πλήθους πιστών.

Την κυριώνυμο ημέρα, μετά το πέρας του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, προπορευομένων των μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων των Σχολείων του νησιού και της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, του κουβουκλίου βασταζομένου υπό μελών της δυνάμεως του Λιμεναρχείου Τήνου και συνοδευομένου μετά τιμητικού αγήματος, με τη συμμετοχή Ιερέων, του Δημάρχου Τήνου, του Επάρχου Τήνου, του Προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Γενικού Γραμματέα και μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος, των Διευθυντών και Εκπαιδευτικών Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου εκπαιδεύσεως, απομάχων ναυτικών και πλήθους ευλαβών Χριστιανών, όπου στην πλατεία Παντανάσσης ανεπέμφθη δέησις.

Κατά τη διάρκεια της λιτανείας είχαν προσορμίσει το ΠΛΣ 609, αλιευτικά και σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου αποδίδοντας τιμές με συριγμούς και καύση καπνογόνων στον προστάτη Άγιό τους.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και ευχαρίστησε τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Στυλιανό Τουφεκλή και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού και όλους όσους συνετέλεσαν για την λαμπρή προετοιμασία της πανηγύρεως.

Φωτογραφίες: Ιωάννης Πλυτάς

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟΝ ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ

Πανηγυρικά εορτάσθηκε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου στο χωρίον Πύργος της Ιεράς Νήσου Τήνου.

Το εσπέρας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμέτοχη πλειάδος Ιερέων και συμπροσευχομένων του Δημάρχου Τήνου, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών, προ του πέρατος του οποίου εκήρυξε τον Θείον Λόγον ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλος Κονταξής.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας των Ακολουθιών παρετέθη παραδοσιακή δοχή.

Τους ύμνους απέδωσε η χορωδία του Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του ΠΙΙΕΤ κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Το εσπέρας τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση του Αγίου μετά το πέρας της οποίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και ευχαρίστησε τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Ευάγγελο Βελούδιο και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού και όλους όσους συνετέλεσαν για την λαμπρή προετοιμασία της πανηγύρεως.

Φωτογραφίες: Νικολέτα Μαρμαρινού

agnikolaostinos-1

agnikolaostinos-2

agnikolaostinos-3

agnikolaostinos-4

agnikolaostinos-5

agnikolaostinos-6

agnikolaostinos-7

agnikolaostinos-8

agnikolaostinos-9

agnikolaostinos-10

agnikolaostinos-11

agnikolaostinos-12

agnikolaostinos-13

agnikolaostinos-14

agnikolaostinos-15

agnikolaostinos-16

agnikolaostinos-17

agnikolaostinos-18

agnikolaostinos-19

agnikolaostinos-20

agnikolaostinos-21

agnikolaostinos-22

agnikolaostinos-23

agnikolaostinos-24

agnikolaostinos-25

agnikolaostinos-26

agnikolaostinos-27

agnikolaostinos-28

agnikolaostinos-29

agnikolaostinos-30

agnikolaostinos-31

agnikolaostinos-32

agnikolaostinos-33

agnikolaostinos-34

Εμφανίσεις: 48338
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!