Η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Νέα Πέραμο (ΦΩΤΟ)

eleftherouop-7

Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε, στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως η μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου και προστάτου των ναυτικών, του ανθρώπου του Θεού και καλού Ποιμένος, Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και μυροβλύτου.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Δεκεμβρίου, με βαθιά συγκίνηση, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε την χαριτόβρυτη Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού και προστάτου των καρκινοπαθών .

Στη θρησκευτική πομπή συμμετείχαν οι ιερείς της Μητροπολιτικής Περιφερείας, πλήθος ευσεβών χριστιανών και ξένων προσκυνητών.

Το τίμιο λείψανο μετέφερε από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ψαχνών Ευβοίας, ὁ Καθηγούμενος αυτής, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος, με την άδεια και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ενορίας Αγίου Νικολάου Νέας Περαμου δια του Σεβ. Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας , χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου.

Την κυριώνυμη ημέρα, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, τελέστηκε λαμπρά και πανηγυρικά η Θεία Λειτουργία παρουσία λαού και των Αρχόντων της πόλης.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας και συμφώνως προς το αγιορείτικο τυπικό ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου Νικολάου.

Σήμερα, Κυριακή 7 Δεκεμβρίου ,στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τον Καθηγούμενο π. Ιάκωβο για τη μεταφορά της Τιμίας Κάρας και στην ομιλία του αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο τού Αγίου Παρθενίου και στην δύναμη των ιερών λειψάνων.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε εις Αναγνώστη τον νεαρό Στέφανο Καλλιπολίτη . Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον νέο Αναγνώστη για τον εκκλησιαστικό ζήλο του.

Πλήθος πιστών επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από τους γειτονικούς νομούς της Καβαλάς για να προσκυνήσουν και να αποδώσουν τιμή προς τον Άγιο, ἐκζητῶντας την βοήθεια και τίς πρεσβείες του..

Ἡ Τιμία Κάρα θα αναχωρήσει από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου το πρωί της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου.

eleftherouop-1

eleftherouop-2

eleftherouop-3

eleftherouop-4

eleftherouop-5

eleftherouop-6

eleftherouop-8

eleftherouop-9

Εμφανίσεις: 41848
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!