Ομιλία για το Μοναστήρι των Πατριαρχών στο Πέραμα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

omilia-perama-31

Πέραμα | Θάνος Θανόπουλος

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Περάματος, με θέμα την ιστορία της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού ''Μεγάλου Σταυρού'' Σάμου και του Τιμίου Ξύλου, Ιερού Κειμηλίου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σάμιος Καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θράκης Μ. Γ. Βαρβούνης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιεράς Μονής και την σχέση που έχει με τα Ιεροσόλυμα, καθώς πέντε Πατριάρχες Ιεροσολύμων κατάγοταν από την Σάμο, για αυτό και ονομάζεται και Μοναστήρι των Πατριαρχών, αλλά και στο Τίμιο Ξύλο που φυλάσσεται στην Μονή, Ιερό Κειμήλιο το οποίο είναι δωρεά του Σάμιου Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κυρίλλου του Β'.

Να αναφερθεί ότι της ομιλίας προηγήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού, όπου προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας Αρχιμ. Χρυσόστομος Παναγόπουλος.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην ομιλία παρέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού, Αρχιμ. Μακάριος Δελιογλάνης καθώς και πλήθος κόσμου οι οποίοι συνέρρευσαν στον Ναό για να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο.

omilia-perama-1

omilia-perama-2

omilia-perama-3

omilia-perama-4

omilia-perama-5

omilia-perama-6

omilia-perama-7

omilia-perama-8

omilia-perama-9

omilia-perama-10

omilia-perama-11

omilia-perama-12

omilia-perama-13

omilia-perama-14

omilia-perama-15

omilia-perama-16

omilia-perama-17

omilia-perama-18

omilia-perama-19

omilia-perama-20

omilia-perama-21

omilia-perama-22

omilia-perama-23

omilia-perama-24

omilia-perama-25

omilia-perama-26

omilia-perama-27

omilia-perama-28

omilia-perama-29

omilia-perama-30

omilia-perama-32

omilia-perama-33

Εμφανίσεις: 47437
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!