Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος στον Δήμαρχο Αμαρουσίου

ImageΜε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νιγηρίας, Μπενίν, Νίγηρα και Τόνγκο κ.κ. Αλέξανδρο είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γιώργος Πατούλης, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να καθορισθούν οι τρόποι για την αποστολή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας από το Δήμο Αμαρουσίου στο λαό και τα παιδιά της Αφρικής έως του τέλος του έτους, εφ’ όσον λυθούν τα ζητήματα που αφορούν στις άδειες από τα εν λόγω κράτη.

Η αποστολή της ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε πρόσφατα ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης με τον Πρόεδρο της Μ.Κ.Ο. «ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ». 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και του ιδίου προσωπικά προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, καθώς και για το αμέριστο ενδιαφέρον προς τους λαούς των χωρών της Αφρικής. 

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σημείωσε είναι ελονοσία, τράχωμα, τύφος, ενώ υπάρχει ανάγκη για εμβολιασμούς. Ειδικά ο Νίγηρας έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα πείνας του πλανήτη. Είναι η «Μπιάφρα» του 21ου αιώνα» σημείωσε ο Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξανδρος. 

Ο κ. Δήμαρχος επισήμανε ότι «όπου υπάρχει δυστυχία στον πλανήτη με την βοήθεια των εθελοντών γιατρών και μέσω χορηγιών θα κάνουμε τα πάντα για να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο.» 

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ. Πατούλης έχει αγαστή συνεργασία με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, ο οποίος στα πρώτα βήματα της ιεροσύνης είχε περάσει από το Μαρούσι, έχοντας ως δάσκαλό του τον πατέρα Σαράντη. Ο κ. Πατούλης είχε παραβρεθεί στα επίσημα εγκαίνια της ανακαινισμένης βιβλιοθήκης του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, προσκεκλημένος του Πατριαρχικού Θρόνου. 

Εμφανίσεις: 101752
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!