Αναλυτικό πρόγραμμα «Η´ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» Αγ. Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος

ImageΠαρακάτω ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των «Η΄ ΔΗΜΗΤΡΊΩΝ» που θα πραγματοποιηθούν, στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010, ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος θα μεταφέρει στον ναό του Αγίου Δημητρίου την δεξιά του Αγίου Σπυρίδωνα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

ΩΡΑ 7.30 μ.μ. Επίσημος έναρξις «Η´ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2010» με πανηγυρικήν υποδοχήν του Θαυματουργού ιερού λειψάνου της δεξιάς χειρός του  Αγίου Σπυρίδωνος  Επισκόπου Τριμυθούντος, προερχόμενον εκ της  Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, τελεσθησομένην έμπροσθεν του  Ιερού Ναού.

Απόδοσις τιμών και Δεησις.

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ εις την οποία θα τελεσθή η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του  Αγίου  Ιακώβου του αδελφοθέου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δανιήλ.

Κατ’ αυτήν θα ψάλη Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνσιν του πρωτοψάλτου  κ. Γεωργίου Ντόβολου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

ΩΡΑ 7.15 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία εις την οποίαν θα προστή ο Αιδ/τος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Ντόβολος εφημέριος του  Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος.

ΩΡΑ 11.00 π.μ. Ιερά Παράκλησις εις τον  Αγιον Σπυρίδωνα και εις τον  Αγιον Δημήτριον.

ΩΡΑ 6.00 μ.μ. Μέγας  Εσπερινός εις τον οποίον θα προεξάρχη και θα ομιλήση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

ΩΡΑ 7.00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις την οποίαν θα προστή και θα ομιλήση ο Πανοσ.  Αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος  Αγγελόπουλος προϊστάμενος του  Ιερού Ναού  Αγ. Σπυρίδωνος Αιγάλεω.

Περιφορά της  Αγίας Εικόνος του Μεγαλομάρτυτος  Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου όπου φυλάσσεται στην κόγχη του  Αγίου Βηματος, εντός του  Ιεροῦ Ναού και τοποθέτησή του σε ειδικό χώρο προς ασπασμόν από τούς πιστούς.

ΩΡΑ 5.30 μ.μ. ῾Εσπερινός.  Ομιλία με θέμα· «Συγχρονοι Ρώσοι Νεομάρτυρες -  Ιερομάρτυς Παύλος  Ανσίμωφ.»

Ομιλητής·  Ο Πανοσ.  Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος  Αντωνόπουλος,  Ηγούμενος της  Ιεράς Μονής Σαγματά.

* Θα εκτεθούν τα  Ιερά Λείψανα του  Αγίου Λουκά  Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας δια προσκύνησιν από τούς πιστούς.

ΩΡΑ 7.15 μ.μ. ῾Η  Ακολουθία του  Αγίου Ευχελαίου εις το οποίο θα προστή και θα ομιλήση ο Πανοσ.  Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, ιεροκήρυξ της  Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής.

ΩΡΑ 9.00 μ.μ. ᾿Απόδειπνον.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

ΩΡΑ 7.15 π.μ. ῎Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

ΩΡΑ 11.00 π.μ. Ιερά Παράκλησις εις τον  Άγιο Σπυρίδωνα και εις τον  Άγιο Δημήτριο.

ΩΡΑ 6.30 μ.μ. ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ χοροστατούντος  του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βυρωνος &  Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.

ΤΡΙΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

ΩΡΑ 7.00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελεσθησομένη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Δανιήλ.

Θα ψάλη χορωδία ιεροψαλτών υπό την διεύθυνσιν του πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Ντόβολου και του λαμπαδαρίου κ. Δημητρίου Μητσόπουλου.

ΩΡΑ 5.30 μ.μ. Μέγας  Εσπερινός - Λιτάνευσις της ιεράς εικόνος του  Αγίου Δημητρίου και του ιερού λειψάνου του  Αγίου Σπυρίδωνος, με την συμμετοχήν στρατιωτικών αγημάτων και φιλαρμονικής δια των οδών·  Αγ. Δημητρίου, Φλέμινγκ, Καραολή και Δημητρίου, Φορμίωνος,  Αγ. Δημητρίου.

ΩΡΑ 7.00 μ.μ. ῾Ιερά Παράκλησις και εγκώμια του  Αγίου Δημητρίου εις την οποίαν θα προστή και θα ομιλήση ο Πανοσ.  Αρχιμ. π.  Ιωάννης Καραμούζης, ιεροκήρυξ της  Ιερᾶς Μητροπόλεως Χαλκίδος και συνεργάτης της Συνοδικής  Επιτροπῆς επί των διορθοδόξων και διαχριστιανικών σχέσεων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

ΩΡΑ 7.15 π.μ. Όρθρος του  Αγίου μάρτυτος Νεστορος και Θεία Λειτουργία εις την οποίαν θα προστή ο Παν.  Ιερομόναχος π. Παρθένιος Οικονόμου, εφημέριος του  Ιεροῦ Ναού  Αγ. Τριάδος Βυρωνος.

ΩΡΑ 11.00 π.μ. ῾Ιερά Παράκλησις εις τον  Αγιον Σπυρίδωνα.

ΩΡΑ 7.30 μ.μ. ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ κατά το τυπικόν του  Αγίου  Όρους προς τιμήν της  Ελευθερώτριας Θεομήτορος μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Πανοσ.  Αρχιμανδρίτην π. Νεκτάριον Βιτάλην, γέροντα του ιερού προσκυνήματος  Αγίου Νεκταρίου Καμάριζας Λαυρίου.

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

ΩΡΑ 7.00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

ΩΡΑ 9.45 π.μ. Δοξολογία επί τη επετείω της  Εθνικής  Εορτής και μνημόσυνον πάντων των πεσόντων κατά τον πόλεμον 1940 - 1941 μαχητών και αμάχων.

ΩΡΑ 6.00 μ.μ. ῾Εσπερινός και η  Ακολουθία των Χαιρετισμών του  Αγίου Σπυρίδωνος.

Ομιλητής·  Ο Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης π. Παύλος από την  Ιεράν Μονήν  Αγίας Αικατερίνης του Θεοβαδίστου  Ορους Σινά.

ΩΡΑ 9.00 μ.μ. ᾿Απόδειπνον.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

ΩΡΑ 7.15 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

ΩΡΑ 11.00 π.μ. ῾Ιερά Παράκλησις εις τον  Αγιον Σπυρίδωνα.

ΩΡΑ 5.30 μ.μ. ῾Εσπερινός.

ΩΡΑ 6.00 μ.μ. ῾Ομιλία με θέμα· «Παραλειπόμενα της εορτής του  Αγίου Δημητρίου».

Ομιλητής·  Ο Πανοσ.  Αρχιμανδρίτης π.  Ανανίας Κουστένης.

ΩΡΑ 7.00 μ.μ. ῾Ιερά Παράκλησις και εγκώμια του  Αγίου Σπυρίδωνος.

ΩΡΑ 9.00 μ.μ. ᾿Απόδειπνον.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

ΩΡΑ 7.15 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Μνημόσυνον πάντων των τεθνεώτων, κτητόρων, ιερέων, επιτρόπων, ιεροψαλτών, νεωκόρων, ευεργετών, συνδρομητών και ενοριτών του  Ι. Ναού.

ΩΡΑ 11.00 π.μ. Αναχώρησις του ιερού λειψάνου του  Αγίου Σπυρίδωνος.

Εμφανίσεις: 87937
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!