Η εορτή της Αγίας Άννης στον Ταύρο (ΦΩΤΟ)

kor-6

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αννης Περιβολίων (Ταύρου) χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ναού και πλειάδα κληρικών.

Πολλοί πιστοί προσήλθαν να προσκυνήσουν την Εικόνα της Αγίας Άννης και να ζητήσουν τις πρεσβείες Της.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στο κοντάκιο της εορτής,"Εορτάζει σήμερον η οικουμένη", τονίζοντας ότι: ''Όλος ο κόσμος εορτάζει, γιατί η σωτηρία δια Χριστού αφορά όλη την οικουμένη και όχι μία περιορισμένη περιοχή ή ένα λάό. Γι' αυτό και το μήνυμα της Εκκλησίας απευθύνεται προς όλους αδιακρίτως. Για την Εκκλησια δεν ισχύει κανενός είδους ρατσισμός, φυλετισμός ή σωβινισμός. Τους αγαπά όλους και προς όλους απευθύνει την κλήση της,χωρίς να παραβιάζει την ελευθερία κανενός. Και τι "εορτάζει σήμερον η οικουμένη;"

"Την της Αννης σύλληψιν γεγενημένην έν Θεώ'', που έγινε με την δύναμη του Θεού. Όμως όχι με υπερφυσικό τρόπο.

Η Παναγία συνελήφθη από την Αγ. Αννα κατά φύσιν. Ο Θεός έλυσε μόνο τα "δεσμά της ατεκνίας" της Αγ. Αννης, όπως λέει το Απολυτίκιο. "Αυτη γαρ απεκύησε την υπέρ λογον τον Λόγον κυήσασαν".

Κάνει ο υμνογράφος ένα σχήμα χρησιμοποιώντας την λέξη "λόγος" με μικρό και με μεγάλο λάμδα.´ Με μικρό σημαίνει την λογική με μεγάλο τον Υιό του Θεού.

Και ερμήνευσε ο Σεβασμιώτατος την φράση. Όλο το μυστήριο της σωτηρίας μας αρχίζει και κυοφορείται κι αυτό με την σύλληψη της Παναγίας από την Αγ. Αννα.

Αυτό το κεφάλαιο της Σωτηρίας μας είναι ένας θησαυρός,που περιμένει να τον "οικειοποιηθούμε".

Να τον κάνουμε δικό μας δηλαδή. Είναι ένας θησαυρός πάνω και πέρα απο κάθε υλικό θησαυρό.

Έχει "επαγγελίαν ζωής της νυν και της μελλούσης." (Α Τίτ. δ, 8 ).

Στο βαθμό που τον αποκτούμε γινόμαστε ευτυχείς σ'αυτή την ζωη και μακάριοι στην άλλη, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας.

Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγ. Αννης και δεξίωση από τις εκλεκτές συνεργάτιδες της ενορίας.

kor-1

kor-2

kor-3

kor-4

kor-5

kor-7

kor-8

kor-9

kor-10

Εμφανίσεις: 29099
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!