Η εορτή της Αγίας Άννης στην Ι.Μ. Θήρας (ΒΙΝΤΕΟ)

santorini-1

Μετά τον χθεσινό Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Άννης (1827) περιοχής Βόθωνα Σαντορίνης σήμερα έχουμε τον εορτασμό της Συλλήψεως της Αγίας Άννης και μητέρας της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου, η οποία αν και σε προχωρημένη ηλικία όπως αναφέρεται και στο σημερινό ύμνο της εκκλησίας μας απέκτησε την μητέρα του Χριστού!

"Σήμερον της ατεκνίας δεσμά διαλύονται....."!

Με δυο λόγια ο Θεός σπάζει τα δεσμά μας, όταν καταφεύγουμε σ΄ αυτόν και μάλιστα τα δεσμά των παθών μας.

Όταν εμπιστευόμαστε Αυτόν, εισακούει τα αιτήματά μας και στα ερμητικά αδιέξοδά μας, τότε ανοίγεται η ποθούμενη διέξοδος........

Στον κατάμεστο και περικαλλή ιερό ναό της Αγίας Άννας κατέφθασε πλήθος πιστών από τα διάφορα σημεία του νησιού, για να τιμήσουν και να πάρουν τη χάρη και την ευλογία της Αγίας Άννας, η οποία τιμάται στο χώρο αυτό, τόσο στη Σύλληψη της Αγίας στις 9 Δεκέμβρη, όσο και στην Κοίμησή της στις 25 Ιούλη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερών Εικόνων στα παραδοσιακά και γραφικά στενά δρομάκια του Βόθωνα, συλλιτανευόντων από πλήθος πιστών.

santorini-2

santorini-3

santorini-4

santorini-5

santorini-6

Εμφανίσεις: 36119
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!