Μνημόσυνο μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου επί τη εορτή του Οσίου Χριστοδούλου

ImageΤην Τετάρτη 20η Οκτωβρίου ε.ε. και απο τις 20.00μ.μ. μέχρι τη 1.00 πρωινή της 21ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του οσίου Χριστοδούλου του έν Πάτμω.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραθώνος κ. Μελίτων και συλλειτούργησε μαζί του ο εορτάζων προιστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος.

Στην διάρκεια του Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης προιστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Άρεως, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επιφάνιος Αρβανίτης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας  τελέσθηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου (ο οποίος κατά την σημερινή ημέρα είχε την ονοματική Του εορτή).

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσε άριστα κατά το Αγιορείτικο ύφος και τυπικό χορός, Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Θεολόγου καθηγητού κ. Αντωνίου Κουτεντάκη.

Image

Εμφανίσεις: 102935
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!