Ο Συμφερουπόλεως Λάζαρος μετέφερε το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά της Κριμαίας στην Παιανία

ImageΠραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010  η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού του Ρώσου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Παιανίας.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά μετέφερε στην Αθήνα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λάζαρος, συνοδεία κληρικών και μοναχών της Μητροπόλεως.

Τον  Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως κ. Λάζαρο και την 10μελή συνοδεία, υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Δήμαρχος Παιανίας, Βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, και εν συνεχεία τελέστηκε επίσημη Δοξολογία και Αρχιερατικός Εσπερινός.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την Κυριακή 24 Οκτωβρίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Μεσογαίας κ. Νικολάου και Συμφερουπόλεως κ. Λαζάρου.

Επίσης, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί και χειροτονία Ιεροδιακόνου.

Τέλος, το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα εις ένδειξη της πάνδημης αναγνώρισης της σημασίας του γεγονότος.

Image

Image

Εμφανίσεις: 88355
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!