Παϊσιος: Δεν αντέχω άλλο το μαρτύριο που περνώ από τον επίσκοπο Βικέντιο

Image«Δεν αντέχω άλλο το μαρτύριο που περνώ από τον επίσκοπο Βικέντιο», φώναξε με λυγμό στη φωνή ο Μητροπολίτης Τυάνων κ. Παϊσιος, υπενθυμίζοντας την παραίτησή του, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, χθες, στην Ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια. «Είμαι πάρα πολύ κουρασμένος στην ψυχή και δεν αντέχω να είμαι άλλο...», πρόσθεσε.

Ο Μητροπολίτης προεξήρχε της προτελευταίας, όπως είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα, Θείας Λειτουργίας, μετά την παραίτηση που έχει υποβάλλει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, από την ηγουμενία της Πατριαρχικής Μονής της Οσίας Ειρήνης.

Για δεύτερη Κυριακή, το εκκλησίασμα αναστατώθηκε και πολλοί άρχισαν και πάλι να φωνάζουν «Οχι», «Να μη παραιτηθείτε» και «Αξιος».

Ο Μητροπολίτης Τυάνων παρακάλεσε, επανειλημμένως, τους πιστούς να πάνε στην εκκλησία την επόμενη Κυριακή, η οποία θα είναι και η τελευταία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη Θεία Λειτουργία ο κ. Παϊσιος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, ενώ πολλοί ομογενείς που έχουν πληροφορηθεί τα συμβαίνοντα ετοιμάζουν έξω από το ναό μεγάλη συγκέντρωση υποστήριξης προς τον Μητροπολίτη.

Ο κ. Παϊσιος ευχαρίστησε για τη συγκέντρωση 3.000 υπογραφών υποστήριξης στο πρόσωπό του από το Κονέκτικατ. Με την ευκαιρία αυτή, είπε ότι από μέρες έχει αρχίσει η συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου να μη δεχτεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος την παραίτησή του.

Πρόσθεσε δε, ότι την επόμενη Κυριακή, που θα εορταστεί η μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του, θα δοθεί ο ασπασμός της αγάπης.Image

«Θέλω να είστε εδώ όλοι μαζί για να σας αποχαιρετίσω και να σας φιλήσω», τόνισε, με συγκίνηση στη φωνή. Και ευχαρίστησε όλους για ό,τι έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα στην Εκκλησία. «Ευχαριστώ όλους σας και σας περιμένω την άλλη Κυριακή», είπε.

«Σας παρακαλώ πάρα πολύ να είστε εδώ. Με πολύ πόνο θα σας εγκαταλείψω για να βρεθώ σε ένα μοναστήρι...».

Ενώ ο κόσμος μέσα στην εκκλησία εκδήλωνε την αφοσίωσή του προς τον Μητροπολίτη κ. Παϊσιο, από το χώρο του γυναικωνίτη ακούστηκε δυνατή φωνή υποστήριξης προς αυτόν.

Ηταν ένας ενορίτης, ο κ. Εμμανουήλ Γιαννίκιος, ο οποίος, θυμίζοντας το «Σαούλ, Σαούλ, γιατί με διώκεις», που άκουσε ο Απόστολος Παύλος από τον Θεό στο δρόμο για τη Δαμασκό, φώναξε: «Παϊσιε, μη μας εγκαταλείπεις. Σαράντα χρόνια είσαι μαζί μας. Τώρα, γιατί μας εγκαταλείπεις;». Αμέσως ο κόσμος μέσα στην εκκλησία άρχισε δυνατά να φωνάζει «Αξιος».

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης είχε καλέσει τους γονείς να γράψουν τα παιδιά του στο Κατηχητικό Σχολείο. «Αφήστε τα παιδιά σας στα χέρια του Θεού», τόνισε. «Γράψτε τα, για να γίνουν ανοιχτό Ευαγγέλιο».

ImageΌπως ήδη έγραψε ο «Ε.Κ.», ο Μητροπολίτης κ. Παϊσιος στην επιστολή παραίτησής του κάνει λόγο στη συνέντευξη του επισκόπου Απαμείας την οποία χαρακτηρίζει «ατυχή» και αποδίδει την παραίτησή του σε λόγους ευθιξίας από αυτήν και σε επιβάρυνση της κλονισμένης υγείας του «εκ των ατυχών προσφάτων εξελίξεων».

Ο Μητροπολίτης κ. Παϊσιος είχε ανακοινώσει την παραίτησή του σε στενούς συνεργάτες του το βράδυ της Τετάρτης 6ης Οκτωβρίου, μετά την Ακολουθία της Παρακλήσεως.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέπεμψε την παραίτηση στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου, η οποία έχει προγραμματιστεί να συνέλθει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι τότε καθήκοντα ηγουμένου θα εκτελεί ο αναπληρωτής ηγούμενος, Επίσκοπος Απαμείας κ. Βικέντιος.

Οι δύο αρχιερείς έχουν κληθεί εκτάκτως να πάνε εντός του μηνός στο Φανάρι.

Εμφανίσεις: 104657
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!