Δ.Ι.Σ.: ''Η Μονή Μαζίου είναι μοναστήρι της Ι.Μ. Μεγάρων''

maziou copy

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Ως ένα από τα μοναστήρια της Ιεράς Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνος με τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις και το ίδιο καθεστώς είναι για την Διαρκή Ιερά Σύνοδο η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, οι συνοδικοί μητροπολίτες αποφάσισαν σήμερα να ξεκαθαρίσουν την αμφισημία που σκόπιμα καλλιεργείτο στο ζήτημα της δικαιοδοσίας στην οποία υπάγεται το μοναστήρι.

Διευκρίνισαν κατηγορηματικά ότι η Μονή είναι επισκοπική και όχι "σταυροπηγιακή" με υπαγωγή στην οικεία Μητρόπολη και όχι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, να ζητήσει αρμοδίως την ακύρωση όλων των εγγράφων της Πολιτείας (ΦΕΚ κ.λπ.) που "αναγνώριζαν" ως σταυροπηγιακή την Ιερά Μονή, ενώ η Ιερά Σύνοδος δεν είχε κινήσει ποτέ τη σχετική εκκλησιαστική διαδικασία, ούτε είχε λάβει επισήμως γνώση.

Διαβάστε την σχετική είδηση που είχε δημοσιεύσει η Romfea.gr

Εμφανίσεις: 73378
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!