H τελετή του Dies Academicus στο Σαμπεζύ

ImageΗ τελετή για την επίσημη έναρξη του προγράμματος σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 (Dies Academicus) του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του Σαμπεζύ- Γενεύης πραγματοποιήθηκε με την καθιερωμένη λαμπρότητα το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου τρ. έ. στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Σεβ. Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιο. 

Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών, της πολιτικής, εκκλησιαστικής και πνευματικής ηγεσίας της Γενεύης, των Θεολογικών Σχολών Φριβούργου και Γενεύης, των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών και των ελληνικών συλλόγων, όπως επίσης και πολλοί πιστοί.

Η τελετή άρχισε με την ακολουθία του Αγιασμού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Ιερεμία και την ανάγνωση στην ελληνική και στην γαλλική γλώσσα του εμπνευσμένου Μηνύματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ακολούθησαν δε οι σύντομες ομιλίες του Σεβ. Μητροπολίτη Ελβετίας για την υποδοχή των προσκεκλημένων του και για την διαβεβαίωση της αδιατάρακτης συνέχειας του σπουδαίου έργου του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου για πολλά χρόνια, του κοσμήτορα του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου καθηγητού κ. Βλασίου Φειδά για την ιδιαίτερη σημασία του προγράμματος σπουδών στο σύγχρονο οικουμενικό διάλογο για την ενότητα των χριστιανών και των εκπροσώπων των Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων Φριβούργου και Γενεύης κ. Felder και Ascani για την σπουδαιότητα της θεολογικής συνεργασίας με το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο του Σαμπεζύ.

Η τελετή συνεχίσθηκε με την επίδοση των μεταπτυχιακών τίτλων (Master)  στους επτά πτυχιούχους (2 του Οικουμενικού Πατριαρχείου, 1 της Εκκλησίας της Ρωσίας, 1 της Εκκλησίας της Σερβίας, 2 της Εκκλησίας της Ρουμανίας και 1 της Εκκλησίας της Κύπρου) και έκλεισε με την σύντομη ευχαριστήρια ομιλία του εκπροσώπου των πτυχιούχων και τον Πολυχρονισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη, για να ακολουθήσει η δεξίωση όλων των προσκεκλήμένων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης  της Ελβετίας χαρακτήρισε την λαμπρότητα της τελετής του Dies Academicus ως επαρκή απάντηση προς όσους έσπευσαν να διαδώσουν ή να αποδεχτούν σκόπιμες ή υποβολιμαίες φήμες για δήθεν υποβάθμιση του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου και τόνισε ότι όλοι οι Καθηγητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών είναι παρόντες και συνεχίζουν απερίσπαστοι την πολύτιμη προσφορά τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στην Θεολογία.

Image

Image

Εμφανίσεις: 80392
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!