Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος στην Τριανδρία (ΦΩΤΟ)

triandria-8

ROMFEA.GR | Με ιδιαίτερη λαμπρότητα άρχισαν οι εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της εορτής του προστάτη και πατέρα της Τριανδρίας Αγίου Σπυρίδωνος στον ομώνυμο Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Στις  5:00 μμ πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς και θαυματουργού εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος μεταφερόμενη από πρόσφυγες της Καισάρειας-Καππαδοκίας της Μικράς Ασίας το 1922.

Λιτανεύτηκε ακόμη και η Ιερά Εμβάδα του Αγίου Σπυρίδωνα δωρηθείσα από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας όπου ευρίσκεται και το Ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού.

Στη λιτάνευση συμμετείχαν η φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης , η γυναικεία χορωδία του Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας, ο σύλλογος Κερκυραίων εν Θεσσαλονίκη «οι Φαίακες», ο σύλλογος ποντίων Τριανδρίας και το πιο συγκινητικό απ’ όλα οι νέοι και νέες της Τριανδρίας , δηλαδή ο αθλητικός σύλλογος Τριανδρίας  «Αχιλλέας»όπου αθλητές ενδεδυμένοι με τις επίσημες στολές καθώς και 4 εύζωνες με αντίγραφο της ευζωνικής προεδρικής φρουράς οι οποίοι έφεραν επ’ ώμου την Ιερά Εικόνα του Αγίου καθ’ όλη τη διάρκεια της λιτανείας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Τριανδρίας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις6:30μμ τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης και ποιμενάρχη μας κ. Ανθίμου, οοποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα και γενικότερα σε θέματα πίστης και πατρίδος.

Τον ιεροψαλτικό βυζαντινό χορόδιηύφθυνε ο πρωτοψάλτης του Ιερού μας Ναού κ. Τάσιος Χρήστος ο οποίος εκτέλεσε μουσικά κομμάτια γραμμένα από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Πατρών Κύρο ΝικήδημοΒαλληνδρά.

Το γενικό πρόσταγμα των όλων εκδηλώσεων είχαν ο αντιπρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου και τελετάρχης κ. ΤσοπανίδηςΙωσήφ-Γεώργιος και κ. Γεώργιος Σατζόγλου οι οποίοι συνεργαζόμενοι με όλους τους εκλεκτούς συνεργάτες της εκκλησίας κάτω από την πνευματική και διοικητική καθοδήγηση του προϊσταμένου του ΝαούΑρχιμανδρίτου Αντωνίου Πακαλίδη κατόρθωσαν όλα να τελεσθούν με κάθε εκκλησιαστική και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει στον Άγιο μας και την Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη μας.

triandria-1

triandria-2

triandria-3

triandria-4

triandria-5

triandria-6

triandria-7

triandria-8

triandria-9

triandria-10

Εμφανίσεις: 54450
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!