Αγιασμός για την έναρξη των Κατηχητικών στην Ιερά Νήσο Τήνο

ImageΣήμερα, Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010, τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Ελευθερίου πόλεως Τήνου, ο αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής περιόδου 2010-2011.

Παρεβρέθησαν οι Αιδεσιμολ. εφημέριοι της ιεράς νήσου, γονείς, δάσκαλοι, κατηχητές και παιδια από όλες της βαθμίδες των Κατηχητικών Σχολείων.

Το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β’ ανέγνωσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ο οποίος και απένειμε τα Διοριστήρια στους κατηχητές.

Διδακτικότατα ομίλησε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τουφεκλής, εφημέριος του ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών πόλεως Τήνου με θέμα «Το Κατηχητικό σήμερα» τονίζοντας την προσφορά και την αναγκαιότητά του στη σύγχρονη εποχή.

Στο τέλος μοιράστηκε στα παιδία το νεό εποπτικό βοήθημα κατηχητικής διακονίας του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού «Του Θεού τα γράμματα» έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Επίσης διανεμήθησαν στους παρευρισκομένους, το νεό 23ο τεύχος του νεανικού περιοδικού «Θαλασσοπούλια» και το σημειωματάριο ως ευλογία από τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΟΘΕΟΥ:

Αγαπητοί μου Πατέρες, γονείς και διδάσκαλοι,

Παιδιά μου εν Κυρίω αγαπημένα!

Θα θέλαμε κάθε φορά που αρχίζει η νέα σχολική και ιεραποστολική χρονιά χρυσές ελπίδες να φωτίζουν το στερέωμα της ψυχής μας για την πρόοδο των παιδιών μας, για την εξέλιξη και τη σταδιοδρομία τους, και κυρίως για την προκοπή τους στο αγαθό και στην αρετή. Θα επιθυμούσαμε η νεότητα να φθάνει «όλο και πάντα πιο ψηλά κάθε χρονιά που ξεκινά»,όπως εύχεται ο ποιητής.

Δυστυχώς, όμως, ανερμάτιστο το πλοίο της ζωής τους παραδέρνει στα μανιασμένα κύματα της εποχής μας και θρηνούμε καθημερινά προσωπικά ναυάγια.

Αγωνιούμε αληθινά και τα μάτια μας συχνά γεμίζουν δάκρυα.Image

Όμως, «αν ο Θεός επιτρέπει κάποιο δάκρυ στα μάτια μας, είναι γιατί θέλει να δημιουργήσει ένα ουράνιο τόξο στην καρδιά μας». Αλλά, για να φανεί το ουράνιο τόξο της ελπίδας για το μέλλον των παιδιών μας, είναι απαραίτητο το δάκρυ μας να το διαπεράσουν ακτίνες φωτός.

Και το μοναδικό αληθινό και αιώνιο φως είναι ο Χριστός μας. Εκείνος τα ποικίλα προβλήματα και αδιέξοδα τα μεταλλάσσει σε αφορμές ευεργεσίας, αποτελεί την αδιάψευστη ελπίδα για την ευτυχία των νέων μας, οι οποίοι μόνο στην άγκυρα της πίστης Του μπορούν να στηρίξουν άφοβα τα θεμέλια της επιτυχίας τους στη ζωή.

Και φέτος η Εκκλησία μας, όπως και πάντα, τους προσφέρει αύτή τη βεβαιότητα με τη λειτουργία σε κάθε ενορία των Κατηχητικών Σχολείων, η  φοίτηση στα οποία είναι γέμισμα ψυχής, ικανοποίηση του νου, ευφροσύνη της καρδιάς, εγγύηση για την επιτυχία και ευτυχία τους στη ζωή.

Προσφέρει στα παιδιά και στους νέους τα ζείδωρα νάματα της πίστης μας, εμπνέει με υψηλά ιδανικά, προβάλλει υγιή πρότυπα, αξιοποιεί δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους με ποικίλες δραστηριότητες, ψυχαγωγικές προτάσεις, ομαδικά παιχνίδια,εκδρομές, δίνει έγκυρες απαντήσεις στις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς τους.

Αγαπητοί μου δάσκαλοι και γονείς!

Μην τους στερείτε˙ οδηγείστε τα παιδιά σας και εμπιστευθείτε τα στην Εκκλησία. Παρακινείστε τα να γνωρίσουν και να φοιτήσουν στα Κατηχητικά της ενορίας σας. Θα είναι διπλά ευεργετική τούτη η κίνησή σας, καθώς όχι μόνον θα εγγυάται την ευτυχία των παιδιών σας, αλλά συγχρόνως θα σας δίνει τη βεβαιότητα και την ικανοποίηση ότι κάνατε τη σοφότερη και ασφαλέστερη επένδυση για το μέλλον τους.

Αγαπητοί μου,

τελούντες σήμερα, την Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας κατηχητικής μας προσπάθειας, παρακαλώ, να εύχεσθε, ώστε ο σπόρος του Λογου του Θεού, που δια της κατηχήσεως σπείρεται στον κόσμο, να καρποφορήσει και να οδηγήσει ολόκληρη την Τοπική μας Εκκλησία, στη χαρά και τη δόξα της Βασιλείας του Θεού. Αμήν!

Image

Image

Εμφανίσεις: 65175
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!