Θεσσαλονίκης: ''Οι ΑΝΕΛ είναι εγγύηση έναντι Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα''

antimos-kammenos

Γράφει η Κάτια Νταβράνη

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όπου παρακολούθησε τη λειτουργία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκη, Άνθιμου στην εκκλησία Αγία Σοφία.

Κατά το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, επεσήμανε πως: “Δε δεχόμαστε τη σύνθετη ονομασία με όρο Μακεδονία. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι εγγύηση έναντι Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα”.

Με τα λόγια αυτά φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Ανθιμος συμφωνεί στις θέσεις του Πάνου Καμμένου και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όχι μόνο για τα εθνικά θέματα, αλλά και για τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους.

Από προχτές το βράδυ ήταν γνωστό πως ο κ. Καμμένος θα έρθει στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα χτες ο ίδιος επεσήμανε σε τηλεοπτική εκπομπή πως θα ενημερώσει τον Μητροπολίτη για όλες τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με το όνομα Μακεδονία, αλλά και το παιχνίδι που παίζεται γύρω από αυτό.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τόνισε πως το μήνυμα του Μητροπολίτη Άνθιμου είναι σημαντικό μήνυμα ελπίδα και επεσήμανε πως οι ΑΝΕΛ θα είναι η εγγύηση ώστε να μην διαπραγματευτεί με το όνομα Μακεδονία.

“Ενώπιον και Θεού και λαού απαντώ στον Παναγιώτατο ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα είμαστε η εγγύηση ώστε κανένας Σαμαράς, κανένας Βενιζέλος, αλλά και κανένας Τσίπρας να μην διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν δεχόμαστε ούτε γεωγραφικό προσδιορισμό. Δεν μπορεί να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας, δίνοντας παράταση ζωής σε μία κυβέρνηση που έχει δώσει ανοικτή εντολή στον κ. Νίμιτς τα Σκόπια να ονομαστούν “Βόρεια Μακεδονία”. Ο ελληνικός λαός πλέον, σύσσωμος, πρέπει να απαιτήσει εκλογές τώρα. Αυτή η κυβέρνηση παραδίδει τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, χωρίς καν να ρωτήσει τον ελληνικό λαό. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες συντασσόμαστε με την άποψη του Παναγιωτάτου, αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος”, επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

Εμφανίσεις: 41920
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!