Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Ελευθερίου στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

peristeri-28

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Ζωή Περιστερίου.

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βερενίκης (Πατριαρχείου Αλεξανδρίας) κ. Χρυσοστόμου, πλαισιούμενου από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου και τους Εφημερίους του Ναού

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Βόρειο Αφρική και τις δυσκολίες που περνά η Ορθοδοξία λόγο των εμφυλίων πολέμων, ενώ αναφέρθηκε και στον βίο του Αγίου Ελευθερίου.

Σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ελευθερίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Αγίου Ελευθερίου και στην δύναμη που πρέπει να αντλεί ο χριστιανός από το θαυμαστό του βίο.

Τέλος να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια των εορτασμών πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Εικόνα του Αγίου και το Ιερό Λείψανου του Αγίου Στεφάνου του Νέου.

peristeri-1

peristeri-2

peristeri-3

peristeri-4

peristeri-5

peristeri-6

peristeri-7

peristeri-8

peristeri-9

peristeri-10

peristeri-11

peristeri-12

peristeri-13

peristeri-14

peristeri-15

peristeri-16

peristeri-17

peristeri-18

peristeri-19

peristeri-20

peristeri-21

peristeri-22

peristeri-23

peristeri-24

peristeri-25

peristeri-26

peristeri-27

peristeri-29

peristeri-30

peristeri-31

Εμφανίσεις: 38259
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!