Κορωνείας: ''Συγχωρητικότητα δεν σημαίνει αδιαφορία για το καλό ή το κακό'' (ΦΩΤΟ)

sko-2

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αχαρνών τιμάται κατ' έτος, με πρωτοβουλία του δραστηρίου Προϊσταμένου του Ναού Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνου Πρίμπα, η μνήμη του Αγ. Διονυσίου Αιγίνης του έν Ζακύνθω.

Έπειτα από πρόσκληση του π. Κωνσταντίνου και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων. 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ορισμένα βιογραφικά του τιμωμένου Αγίου και στάθηκε στο γεγονός της συγγνώμης, που έδωσε ο Αγ. Διονύσιος στον φονιά του αδελφού του, που και τον φυγάδευσε και τον έσωσε. 

Με αυτή την αφορμή ομίλησε ο κ. Παντελεήμων για την συγχωρητικότητα,που είναι βασική στην ζωή του πιστού. Πρέπει να προσφέρουμε την συγγνώμη μας "από των καρδιών ημών" (Ματθ. ιη, 35). 

Γιατί πολλές φορές "συγχωρούμε, αλλά δεν λησμονούμε." Και να συγχωρούμε "εβδομηκοντάκις επτά" (Μτθ. ιη, 22 ), όπως είπε ο Κύριος, τόνισε ο Αγιος Κορωνείας 

Χωρίς αυτήν δεν μπορεί να σταθεί ούτε φιλία, ούτε γάμος, ούτε συνεργασία,ούτε καμία διανθρώπινη σχέση και τα ανέπτυξε σχετικώς. 

Βέβαια, πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος,συγχωρητικότητα δεν σημαίνει ότι θα αδιαφορούμε  για το καλό ή το κακό. Το δίκαιο ή το άδικο. Το σωστό ή το λάθος. Και θα ωραιοποιούμε τα πράγματα. 

Ο, τι είναι κακό, είναι κακό. Η συγγνώμη πηγάζει από την αλήθεια. Αλλά είναι δυνατότερη από την αλήθεια. Όπως η άφεση που μας χαρίζει ο Θεός, είναι δυνατότερη απο την αμαρτωλότητά μας. 

Αυτή η συγγνώμη του Θεού, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, ας μας οδηγεί κι εμάς να "ποιούμεν έλεος" για να μη είναι για μας "η κρίσις ανέλεος" (Ιακώβ. β. 13).

sko-1

sko-3

sko-4

sko-5

sko-6

sko-7

sko-8

sko-9

Εμφανίσεις: 25787
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!