Αποστολή στην Ρωσία συμβούλου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ε.Ε.

ImageΩς επίσημος προσκεκλημένος του φημισμένου Εκδοτικού Κέντρου «FOMA» της Ρωσίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Δ. Σωτηριάδης, Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ, μετέβη στη Μόσχα από 6-10 Οκτωβρίου 2010.

Εκεί είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τη δυναμική εκδοτική παρουσία του μεγάλου ρωσικού θρησκευτικού εκδοτικού οίκου, ο οποίος απευθύνεται στα ευρύτερα στρώματα της σημερινής Ρωσικής Κοινωνίας, που αναζητούν εκ νέου τις χριστιανικές τους ρίζες και την πίστη στο Θεό.

Κύριο όργανο της δραστηριότητας του Κέντρου είναι το πολύ γνωστό περιοδικό «FOMA» («ΘΩΜΑΣ»), το οποίο και προσκάλεσε τον Πανοσιολογιώτατο να παραχωρήσει συνέντευξη πάνω στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, την παρουσία και τον ρόλο των Γραφείων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στις Βρυξέλλες και την προσφορά του Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ.

Τη συνέντευξη πήρε φιλέλλην Καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας και θα δημοσιευθεί προσεχώς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μόσχα ο Πανοσιολογιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Καθηγητή Δρ. Βλαδίμηρο Legoyda, στενό συνεργάτη του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κυρίλλου και Διευθυντή του Συνοδικού Τμήματος Πληροφοριών του Πατριαρχείου Μόσχας, με τον οποίο συζήτησαν θέματα της ευρωπαϊκής και εκκλησιαστικής επικαιρότητας.

Ακολούθως, ο π. Ιγνάτιος παρέστη ως επίσημος προσκεκλημένος στα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης ψηφιδωτών με τίτλο «SOLO MOSAICO», όπου -στη φημισμένη γκαλερί τέχνης της Μόσχας «ARTPLAY»- ανάμεσα σε άλλους δέκα σημαντικούς ξένους καλλιτέχνες εξέθεσε πρωτοποριακά έργα της, εμπνευσμένα από την παραδοσιακή βυζαντινή τέχνη, η διάσημη Ελληνίδα καλλιτέχνις Πελαγία Αγγελοπούλου, η οποία στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ, με στόχο την προβολή της διαχρονικότητας και της σημασίας του Ελληνικού Πολιτισμού στον Ευρωπαϊκό Χώρο.

Πριν τη λήξη της παραμονής του στη Ρωσία, ο Πανοσιολογιώτατος πραγματοποίησε σύντομο προσκύνημα στην ιστορική Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Staritsa της Αρχιεπισκοπής Tver, όπου έγινε δεκτός από τον ευγενικό Καθηγούμενό της Αρχιμανδρίτη κ. Δημήτριο και φιλοξενήθηκε με την παραδοσιακή Ρωσική μοναστηριακή ευπρέπεια.

Εκεί είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους που έχτισε και όπου διένυσε τμήμα της ζωής του ο Τσάρος Ιβάν Δ’ ο Τρομερός, εγγονός της τελευταίας πριγκίπισσας του Βυζαντίου Ζωής-Σοφίας Παλαιολογίνας, και να προσκυνήσει το μνήμα του πρώτου Πατριάρχου Μόσχας Αγίου Ιώβ και το λείψανο της Μητέρας του Αγίας Πελαγίας.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 63036
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!