Θεουπόλεως Παντελεήμων: ''Ξύπνα άνθρωπε του εικοστού πρώτου αιώνα'' (ΦΩΤΟ)

theo-10

Στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χαριλάου ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 ο Θεοφ. Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων όπου κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Δύο χιλιάδες δεκατέσσερα χρόνια πέρασαν από τότε που ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Θεός έλαβε δούλου μορφήν και ο Εμμανουήλ, Θεός Ισχυρός, άρχων ειρήνης, ήλθε για να μείνη για πάντα μαζί μας.

Χριστούγεννα! Πώς θα εορτάσωμε εφέτος; Ως γεγονός "ότι ετέχθη σήμερον Σωτήρ" ή ως μια συνηθισμένη επέτειο; Αυτή η φράση απευθύνεται τις μέρες αυτές σε έναν άνθρωπο αλαζόνα που εξέθρεψε ο εικοστός αιώνας.

Τον άνθρωπο της αφθονίας των μέσων, των επιτυχιών της επιστήμης του, της πνευματικής όμως ατροφίας του και του εσωτερικού του κενού.

Τον άνθρωπο που κατάντησε ένας γυμνός σκελετός από έμπνευση και ελπίδα, αιχμάλωτος των κατακτήσεών του, θύμα της προόδου του.

Ξύπνα άνθρωπε του εικοστού πρώτου αιώνα! Οι επιτυχίες σου σε απεκοίμησαν και νόμισες ότι κατέκτησες τον κόσμο.

Ευτέλισες, υποτίμησες και διέγραψες τα Ιερά και τα όσια. Τα θεώρησες όλα αυτά μύθους και θρύλους που τρέφουν την φαντασία των μικρών παιδιών.

Κοίταξε άνθρωπε γύρω σου. Πόλεμοι, πείνα, ασθένειες, καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, διαφθορά, σκάνδαλα, απουσία αγάπης και κυριαρχία συμφερόντων.

Ένα τέτοιο κόσμο ετοιμάζεις για τα παιδιά σου; Ξύπνα άνθρωπε του εικοστού πρώτου αιώνα!

Ο Σωτήρας προκαλεί και προσκαλεί τον καθένα μας, να αναθεωρήση την πορεία του, να ξαναβρή την ελευθερία του, να απαλλαγή από τις φωταψίες και τα γιορτινά εδέσματα τα οποία δύσκολα σήμερα απολαμβάνει, για να ξαναδή "το φως το της γνώσεως" που ανατέλει από το Σπήλαιο της Βηθλεέμ και να ξαναδή τη ζωή του μέσα από το φως της αληθείας του Σωτήρος μας."

theo-1

theo-2

theo-3

theo-4

theo-5

theo-6

theo-7

theo-8

theo-9 

Εμφανίσεις: 28926
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!