Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.N. Αγίου Παντελεήμονος στο 401 ΓΣΝΑ (ΦΩΤΟ)

gna-10

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2014 Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο 401 ΓΣΝΑ.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος πλαισιούμενος από τον Στρατιωτικό Ιερέα του Νοσοκομείου Τχη (ΣΙ) Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Λιάπη και άλλους κληρικούς.

Παρέστη σύσσωμη η Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νειλουπόλεως ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των ημερών καθώς και στην αναγκαιότητα της υπάρξεως Ιερού Ναού ως κάντρου πνευματικής και ψυχικής αποκατάστασης των νοσηλευόμενων.

Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός υπέστη σοβαρότατες φθορές από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 13η Νοεμβρίου 2014.

Με την Χάρη του Αγίου Παντελεήμονος , το ενδιαφέρον του Γενικού Επιτελείου Στρατού, της Διοίκησης του Νοσοκομείου, των υπηρετούντων σ αυτό καθώς και του χριστεπώνυμου πληρώματος, ο Ναός αποκατεστάθη πλήρως προκειμένου να ίσταται ως «κόσμημα» λαμπρύνων τον αύλιο χώρο του Νοσηλευτικού Καθιδρύματος και να εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες των ευλαβών προσκυνητών του.

gna-2

gna-3

gna-4

gna-5

gna-6

gna-7

gna-8

gna-9

gna-11

gna-12

gna-13

gna-14

gna-15

gna-16

gna-17

gna-18

gna-19

gna-20

gna-21

gna-22

Εμφανίσεις: 41690
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!