Εσπερινός Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στη Νίκαια (ΦΩΤΟ)

farmako-5

Η μνήμη της Αγ. Μάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας εορτάσθηκε πανηγυρικά στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Νικαίας από την Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας.

Να αναφερθεί ότι στον Ναό υπάρχει και Παρεκκλήσιο της Αγίας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό σήμερα, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου και έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Ενώσεως κ. Αρχοντίας Παπαδοπούλου και του προϊσταμένου του Ναού Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Ραπτάκη, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη της Ενώσεως Μαγνησίας, που συνεχίζοντας την παράδοση τιμούν την πολιούχο της Μαγνησίας Μ. Ασίας και Προστάτιδα της Ενώσεώς των Αγ. Αναστασία.

Ετόνισε στη συνέχεια ότι η Αγ. Αναστασία,προτού οδηγηθεί στο μαρτύριο, ήταν μια γυναίκα προσφοράς, αφού με κίνδυνο εισχωρούσε στις φυλακές και περιποιείτο τις πλήγές των φυλακισμένων Χριστιανών.

Μας δίνει η Αγία το μήνυμα της προσφοράς,που πηγάζει από την χριστιανική αγάπη. Σήμερα, είπε ο Σεβασμιωτατος,ζούμε σ' ένα εγωϊστικό κόσμο, που ο καθ'ένας κλείνεται στον εαυτό του ή το πολύ στην οικογένειά του.

Ομως για τον πιστό αυτό δεν είναι αρκετό,αφού ανήκοντας στην Εκκλησια ανήκουμε στο Σώμα του Χριστού και "είτε πάσχει εν μέλος, συμπάσχει πάντα τα μέλη." (Α Κόριν. ιβ, 26).

Και η αγάπη και προσφορά,συνέχισε ο Αγιος Κορωνείας βρίσκει πολλούς τρόπους να εκδηλώνεται, ως υλική, αλλά και ως πνευματική προσφορά, ανάλογα με τις ανάγκες.

Γιατί όπως λέει η Γραφή "Ουκ ιδού λόγος υπέρ δόμα αγαθόν;" (Σοφ. Σειρ. 18, 17). Αρκεί οι κεραίες της καρδιάς μας να είναι ευαίσθητες και ανοιχτές για τις ανάγκες των άλλων.

Τότε νοιώθουμε την χαρά της προσφοράς και βιώνουμε το "μακάριόν εστιν μάλλον διδόναι ή λαμβάνειν" (Πράξ. κ 35) κατέληξε ο κ. Παντελεήμων.

Ακολούθησε περιφορά της Ι. Εικόνος της Αγίας.

farmako-1

farmako-2

farmako-3

farmako-4

farmako-5

farmako-6

farmako-7

farmako-8

farmako-10

farmako-11

farmako-12

Εμφανίσεις: 28491
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!