Ουράνιες μελωδίες στη συναυλία του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Πυλαίας (ΦΩΤΟ)

pulaia-13

Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών, και με σκοπό την πνευματική ανάταση μικρών και μεγάλων για τη βιωματική αποδοχή των μεγάλων και σωτήριων μηνυμάτων των εορτών της Θείας Επιφανείας, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας Θεσσαλονίκης, για ένατη συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τίτλο «Άσατε τω Κυρίω πάσα η γή» με τη συμμετοχή όλων των χορωδιακών τμημάτων του Ιερού Ναού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση του λόγου του ιερού Χρυσοστόμου στην «Κατά σάρκα γέννηση του Σωτήρος Χριστού» και ακολούθησε η βυζαντινή χορωδία του Ιερού Ναού, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου Δημητρίου Χριστοδούλου, η οποία έψαλλε ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου και τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα.

Ακολούθησαν οι δύο ευρωπαϊκές χορωδίες του Ιερού Ναού, η μεικτή χορωδία «Πανόραμα» και η νεανική – γυναικεία χορωδία «Θάμυρις», με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Ελλάδα και τον κόσμο, υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου Βίκτωρα Γλυκίδη.

Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί άγγελοι της ενορίας του Προφήτου Ηλιού Πυλαίας, η παιδική χορωδία, η οποία αριθμεί πενήντα παιδιά και συγκίνησε με την παρουσίαση των τραγουδιών αλλά την άρτια οργάνωση της, υπό τη διεύθυνση της Ελεονώρας Καλαϊτσίδου.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Δημήτριος Τζιαφάς συνεχάρη όλους τους συντελεστές, εμφανείς και αφανείς, για την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση της ένατης κατά σειρά Χριστουγεννιάτικης συναυλίας, ενώ δέχτηκε τις ευχές των συνεργατών και των ενοριτών διότι την 4η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους συμπλήρωσε δέκα χρόνια στην θέση του προϊσταμένου του Ιερού Ναού.

pulaia-1

pulaia-2

pulaia-3

pulaia-4

pulaia-5

pulaia-6

pulaia-7

pulaia-8

pulaia-9

pulaia-10

pulaia-11

pulaia-12

pulaia-14

pulaia-15

pulaia-16

Εμφανίσεις: 36644
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!