Χριστουγεννιάτικο Βυζαντινό Ορατόριο στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου των Όπλων (ΦΩΤΟ)

oratorio-23

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το Χριστουγεννιάτικο Βυζαντινό Ορατόριο του Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Άκη Ν. Λιλιόπουλου στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου των Όπλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις 21/12/2014

Η πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία οι μικροί ψάλτες Νίκος και Θανάσης Λιλιόπουλος, καθώς και οι αφηγήσεις των ερμηνευτών της Αλεξίας Δάρρα και της Εύα Μαριανού, έδωσαν το κατάλληλο Χριστουγεννιάτικο χρώμα και κλίμα εν' όψη της Μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, "της Γέννησης του Ιησού Χριστού"

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 17:30 και ολοκληρώθηκε στις 20:00 σε ένα κατάμεστο πλήθος πιστών.

Την εκδήλωση τίμησαν οι κληρικοί του Ναού, πιστοί καθώς και οι Πρωτοψάλται, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών κ. Αθανάσιος Παπαζαρής, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Φώτης Γιαννακάκης, ο Πρωτοψάλτης, Καθηγητής και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Νέας Σμύρνης, κ. Δημήτρης Βερύκιος, ο Πρωτοψάλτης, Χοράρχης και συγγραφέας κ. Γεώργιος Κακουλίδης.

Ο κ. Λιλιόπουλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες ιεροψάλτες (Πρωτοψάλτες και Λαμπαδάριους των Αθηνών) για την συμμετοχή τους σε αυτή την πανέμορφη εκδήλωση, τονίζοντας ότι η επιτυχία οφείλεται σε αυτούς καθώς επίσης και τα σημαντικά πρόσωπα της Ψαλτικής Τέχνης, που με την παρουσία τους λάμπρυναν και στόλισαν το Βυζαντινό Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο.

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο προϊστάμενος του Ναού, πανοσιολογιότατος π. Φιλούμενος Ρούμπης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

"Πολλές φορές γιορτές όπως τα Χριστούγεννα, όπως αυτές οι μεγάλες Δεσποτικές εορτές της εκκλησίας μας, τείνουν να χάσουν το πραγματικό τους νόημα. Η κοσμικότητα που επικρατεί, γίνεται πολλές φορές, τροχοπέδη στο να αντιληφθούμε το πραγματικό νόημα αυτών των εορτών. Ξεχνιόμαστε σε ένα καταναλωτισμό, πολλές φορές, σε μία τάση για διασκέδαση, σε μία τάση της οποίας καμία σχέση δεν έχει με το πραγματικό νόημα των εορτών. Γιαυτό και ευκαιρίες σαν την αποψινή, είναι μοναδικές για όλους μας. Χάρη στις προσπάθειες του Μουσικολογιοτάτου Πρωτοψάλτου του Ναού μας, του κ. Λιλιόπουλου και χάρη των συνεργατών Ιεροψαλτών, καταφέραμε σήμερα να κάνουμε ένα βήμα προς την εορτή των Χρισοτυγέννων έξω από τις συνήθειες της εποχής. Ένα βήμα που μας βοηθά να προσεγγίζουμε και εμείς με το σωστό τρόπο το μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Θεού.

Άκη μου, σου αξίζουν συγχαρητήρια, σε ευχαριστούμε για όλη σου αυτήν την προσπάθεια, στηρίχθηκες στο μεράκι σου, στην αγάπη για την Βυζαντινή Μουσική, στο κέφι σου και πάνω απ' όλα στην προς τον Θεό αγάπη που αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το σημερινό.

Σου ευχόμαστε σε σένα και στην οικογένειά σου μα και σε όλους τους συνεργάτες σου, ο καλός Θεός να σας ευλογεί και να σας ανταποδίδει αυτή την ευλογία που προσφέρατε σε εμάς σήμερα. Σας ευχόμαστε κάθε ευλογία και με το καλό να εορτάσουμε την Γέννηση του Χριστού. Αμήν!"

Την Βυζαντινή Χορωδία τίμησαν με την παρουσία τους οι ψάλτες:

Νίκος Κ. Λιλιόπουλος, Θανάσης Κ. Λιλιόπουλος, Γεώργιος Ν. Λιλιόπουλος, Βασίλης Ν. Λιλιόπουλος, Μάνος Ν. Λιλιόπουλος, Γιάννης Ν. Λιλιόπουλος, Κώστας Γεροντίδης, Λάμπρος Χαρόβας, Δημήτρης Τσακμακάς, Δημήτρης Κάρμας, Θέμις Μαραιδώνης, Δημήτρης Θεολογίτης, Δημήτρης Καλαϊτζάκης, Ζαχαρίας Κοντοφρύδης, Κώστας Τουλουμτζής, Βασίλης Κίρκου, Σωτήρης Λώλος, Γιώργος Αρκομάνης, Παναγιώτης Λίζος, Πέτρος Αναγνώστους, Αθανάσιος Παπαλυμπέρης, Σωτήρης Νίκου.

Την εκδήλωση τίμησαν οι κληρικοί του Ναού, πιστοί καθώς και οι Πρωτοψάλται, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών κ. Αθανάσιος Παπαζαρής, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Φώτης Γιαννακάκης, ο Πρωτοψάλτης, Καθηγητής και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Νέας Σμύρνης, κ. Δημήτρης Βερύκιος, ο Πρωτοψάλτης, Χοράρχης και συγγραφέας κ. Γεώργιος Κακουλίδης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού με κεράσματα προς όλους τους ψάλτες και των οικογενειών τους με εδέσματα, αναψυκτικά και γλυκίσματα που είχε ετοιμάσει η επιτροπή.

oratorio-18

oratorio-19

oratorio-20

oratorio-21

oratorio-22

oratorio-24

oratorio-25

oratorio-26

oratorio-27

oratorio-28

oratorio-29

oratorio-30

oratorio-31

oratorio-32

oratorio-33

Εμφανίσεις: 39009
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!