Κυδωνίας Δαμασκηνός "Μεγάλη τιμή για τα Χανιά η εκλογή του π. Νικηφόρου"

Image«Μεγάλη χαρά και τιμή για την Εκκλησία και τα Χανιά και ιδιαίτερα για το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Ακρωτηρίου Χανίων, αποτελεί η εκλογή του πατρός Νικηφόρου σε Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός μετά την χαρμόσυνη είδηση της εκλογής του π. Νικηφόρου Μικραγιαννανίτη.

Επίσης τόνισε: «Ο πατήρ Νικηφόρος, ο οποίος εξελέγη παμψηφεί μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, υπήρξε ένας νέος, ο οποίος, ξεκίνησε την ιερατική του πορεία και διακονία από εδώ, στο ευλογημένο και ιστορικό μοναστήρι. Έγινε εδώ μοναχός και κληρικός και μάλιστα ήταν η πρώτη χειροτονία που είχα δει ως παιδί τότε να γίνεται και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.»

«Ο νέος μητροπολίτης είναι ένας κληρικός καταγόμενος από μια φτωχή οικογένεια με πολλές δυσκολίες και βεβαίως κατόρθωσε να προχωρήσει και να γίνει καθηγητής και διευθυντής στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Σχολή. Δημιούργησε σπουδαία διακονία παντού και στην Αλβανία στην Εκκλησιαστική Σχολή που είχε δημιουργήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Τιράνων. Μεγάλη και σημαντική επίσης η διακονία του στην ιεραποστολή και στην εξομολόγηση που τελεί μέχρι και σήμερα εδώ», πρόσθεσε επίσης ο κ. Δαμασκηνός.

Κλείνοντας, ο κ. Δαμασκηνός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον νέο Μητροπολίτη Κεντρώας για την προσφορά του, τονίζοντας ότι «Τον ευχαριστούμε για όλη την προσφορά του και του ευχόμαστε να είναι ευλογημένη η διακονία του στην τεράστια μητροπολιτική του περιοχή. Καλό θα είναι όσοι μπορούμε να παραβρεθούμε στις 24 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια για  τη χειροτονία του και να χαρούμε όλοι μαζί ολοκληρωμένη πλέον την αρχιεροσύνη την οποία θα λάβει».

Εμφανίσεις: 92166
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!