Εορτασμός του Αγίου Βασιλείου στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος οδού Αχαρνών (ΦΩΤΟ)

koronias-2

Την Πρώτη του έτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, έπειτα από πρόσκληση του προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγ. Παντελεήμονος οδού Αχαρνών, Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικολάου Κατσαφαροπούλου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της θ. Λειτουργίας πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας,αφού ανέφερε ότι εορτάζομε την Περιτομή του Κυρίου και την μνήμη του Μ. Βασιλείου,είπε ότι θα πάρει αφορμή για τις σκέψεις του από την Πρώτη του έτους. Για το μυστήριο του χρόνου, λοιπόν, ο λόγος.

Στη συνέχεια ετόνισε ότι ο Ψαλμωδός αντιπαραθέτει την αιωνιότητα του Θεού με την παροδικότητα του ανθρώπου.

"Χίλια έτη ως η ημέρα η εχθές " (Ψαλμ. 89, 4) μπροστά στο Θεό. Ενώ για τον άνθρωπο λέει με κάποια μελαγχολία "ωσεί χόρτος αι ημέραι αυτού." (Ψαλμ. 102, 15).

Το παρόν,είπε ο Αγιος Κορωνείας,είναι ένα συνεχώς κινούμενο σημείο μεταξύ μέλλοντος και παρελθόντος.

Και όμως από αυτό το φευγαλέο παρόν εξαρτάται το αιώνιο μέλλον μας.

Γιατί "μέσα στην κάθε στιγμή αποφασίζομε και μέσα στην κάθε στιγμή αποφασίζεται το αιώνιο μέλλον μας." (Μητοπολίτου Κορωνείας "Με όραμα και τόλμη" σέλ. 19).

Ο χρόνος που κυλά μας προκαλεί δύο αγωνίες. Την αγωνία της στασιμότητας και την αγωνία της παροδικότητας. Και οι δύο υπερικώνται "έν Χριστώ."

Γιατί ο ενσωματωμένος στον Χριστό πιστός, δεν μένει ποτέ στάσιμος. Η Χάρις του Θεού πραγματοποιεί μέσα του μία διαρκή ζύμωση και ανακαίνιση.

Αλλά δεν φοβάται ούτε την παροδικότητα,γιατί ξέρει ότι στις τρεις διαστάσεις του χρόνου προστίθεται η διάσταση της αιωνιότητας.

Και πορεύεται όχι "από το μηδέν στο πουθενά", αλλά προς την αιωνιότητα της Βασιλείας του Θεού. (παράβ. Μητοπολίτου Κορωνείας "Ψήγματα" σελ.235).

Προ της Απολύσεως έγινε η Δοξολογία για την Πρώτη του έτους και ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας ευλόγησε την Βασιλόπιτα, που εμοίρασε στους συνεργάτες του Ναού και τους πιστούς ο π. Νικόλαος.

koronias-1

koronias-3

koronias-4

koronias-6

koronias-7

koronias-8

koronias-9

koronias-10

koronias-11

koronias-12

koronias-21

koronias-17

koronias-18

koronias-19

koronias-15

koronias-16

koronias-20

Εμφανίσεις: 40667
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!