Η εορτή του Μεγάλου Βασιλείου στη Ν. Μηχανιώνα (ΦΩΤΟ)

mixaniona-3

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων ιερούργησε την 1η Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας της Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Ο Θεοφιλέστατος κατά την ομιλία του με την ευκαιρία της εισόδου μας στην καινούργια χρονιά, ανέφερε:

"Ο παλαιός χρόνος αφήνει πολλά και σοβαρά προβλήματα στο νέο, προβλήματα που αφορούν όλη τη ζωή μας.

Αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο, δείχνουν αδύναμοι να τα αντιμετωπίσουν και να φέρουν την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, την αγάπη και την ευημερία στον κόσμο.

Τα κυριότερα προβλήματα που ζούμε είναι η ανεργία, η διαφθορά, η εγκληματικότητα, η φτώχια, το δημογραφικό.

Είναι όμως γεγονός, ότι τα προβλήματα που μας κληροδότησε ο παλαιός χρόνος έχομε τρόπους να τα αντιμετωπίσωμε.

Γιατί σαν έθνος και λαός, έχομε πάντα ρωμαλεότητα και αντοχή, έχουν αυτοπεποίθηση οι νέοι μας, όσο και αν είναι τσακισμένα τα φτερά τους, αλλά και γιατί, είναι θωρακισμένη από τις περιστάσεις η πίστη του λαού μας και έντονη η στροφή του λαού μας στις πνευματικές αξίες και στους διαχρονικούς μας θεσμούς που είναι η Εκκλησία, η οικογένεια, η πατρίδα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κληρονομίσαμε τεράστιους πνευματικούς θησαυρούς και η στον Θεό πίστη μας, μας υπαγορεύει, δράση και αντίδραση.

Γνωρίζω ότι σαν Γένος, δεν υποχωρούμε από προβλήματα και δυσκολίες, γιατί πιστεύομε ότι ο Ιησούς Χριστός, είναι ο ισχυρότερος από τον σκοτεινό κοσμοκράτωρα, και ότι γαληνεύομε μόνο, όταν στηριζόμαστε στην πίστη και μένουμε ενωμένοι πάντα με τον Χριστό, από τον οποίο αντλούμε πάντα ελπίδα και αισιοδοξία για τη ζωή.

Αν μείνουμε σταθεροί στην πορεία μας, ο Κύριος θα είναι πάντα μαζί μας."

mixaniona-1

mixaniona-2

mixaniona-4

mixaniona-5

mixaniona-6

mixaniona-7

mixaniona-8

mixaniona-9

mixaniona-10

mixaniona-11

mixaniona-12

mixaniona-13

Εμφανίσεις: 47878
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!