Εορτασμός του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην Σαντορίνη (ΒΙΝΤΕΟ)

thiras-4

Ο νεόδμητος ιερός ναός του Οσίου Νικηφόρου του Λεμπρού που βρίσκεται στο Εμπορείο της Σαντορίνης, ολοκληρώθηκε το 2014, και στις 21 Ιουνίου του 2014 έγιναν τα εγκαίνιά του.

Ο ναός εορτάζει στις 4 Ιανουαρίου ημέρα μνήμης του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και θαυματουργού σημειωτέον ότι είναι και ο μοναδικός ναός μέχρι σήμερα ανά τον ορθόδοξο κόσμο!

Το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, παραμονή της εορτής του Αγίου, και ώρα 5:00 μ.μ. έγινε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός

Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπομονή και την καρτερία του Αγίου, αλλά και την μετάνοια που αποκτά ο κάθε άνθρωπος, μέσα από τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνει από την καθημερινότητά του, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ιώβεια υπομονή, όπως μπορείτε να δείτε αποσπασματικά το λόγο του στο πιο κάτω βίντεο που ακολουθεί.

Πέρα από τον εορτασμό της 4ης Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Οσίου, έχουμε και στη συνέχεια και τους πιο κάτω εορτασμούς:

Την 8η Ιουνίου, μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης,  την 12η Σεπτεμβρίου (απόδοση του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου) και την 21η Ιουνίου (επέτειος εγκαινίων Ιερού Ναού).

thiras-1

thiras-2

thiras-3

thiras-5

Εμφανίσεις: 33222
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!