ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας "Ο κ. Δημήτριος είναι μια πηγή μεγάλης πείρας"

ImageΓια την "πλήρη υποστήριξη" της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας σ' αυτές τις "κρίσιμες στιγμές" που διέρχεται η χώρα μας διαβεβαίωσε τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής κ. Δημήτριος, κατά τη συνάντησή τους που είχαν σήμερα στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, στο Μανχάταν.

Ο κ. Δρούτσας ευχαρίστησε τον κ. Δημήτριο, υπογραμμίζοντας ότι "η Ομογένεια έχει δείξει τον καλύτερό της εαυτό" και "έχει βοηθήσει πάρα πολύ".

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, δήλωσε:

"Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον Σεβασμιότατο για τη συνάντησή μας και για τον χρόνο που διέθεσε για να τα πούμε. Θέλω να τονίσω, και το πιστεύω βαθιά αυτό, ο Σεβασμιότατος είναι μια πηγή μεγάλης πείρας, αλλά και πηγή έμπνευσης όχι μόνο για μένα, για όλους μας, ιδιαίτερα για την Ομογένεια εδώ στην Αμερική, η οποία παίζει ένα τόσο σημαντικό ρόλο και για την Ελλάδα.

Ήθελα να τον ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για όλη του τη δουλειά εδώ, για όλη του την στήριξη και για όλη την στήριξη που θα μας παρέχει και στο μέλλον.

Πρέπει να πω ότι πραγματικά, η Ομογένειά μας εδώ στην Αμερική έχει δείξει σε στιγμές κρίσης, όπως είναι οι σημερινές, τον καλύτερό της εαυτό, έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Για άλλη μια φορά, με την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου εδώ πέρα, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και για την Ελλάδα μας. Και πάλι σας ευχαριστώ Σεβασμιότατε για τον χρόνο σας και για την καλή μας συζήτηση σήμερα".

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε:

"Εγώ ευχαριστώ τον κ. Υπουργό και τα μέλη της συνοδείας του για τη σημερινή επίσκεψη, η οποία μας βοηθά να κρατούμε ζωντανή την πλήρη συνείδηση, την ανάγκη της πλήρους συμπαραστάσεως της Ομογενείας στην πατρίδα μας σ' αυτή την σχετικά δύσκολη περίοδο την οποία περνά. Αλλά ήδη, και με τη συζήτηση που είχαμε με τον κ. Υπουργό, βλέπουμε ότι υπάρχουν θετικά βήματα.

Για μια ακόμη φορά ο Ελληνικός λαός δείχνει τον ηρωισμό του γιατί προχωρεί και κάνει σοβαρότατες θυσίες που δεν θα τις έκαναν άλλοι λαοί. Και επομένως, για μια ακόμη φορά έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι, για να χρησιμοποιήσω την ποιητική έκφραση "η κρίση θα εκβάλλει στη νίκη", η δυσκολία θα αναδείξει την Ελλάδα σε επίπεδο πολύ καλύτερο απ' αυτό που πριν ήταν.

Είναι θέμα χρόνου και θέμα υπομονής. Και η σημερινή επίσκεψη του εκλεκτού και αγαπητού φίλου του κ. Υπουργού είναι μια επίσκεψη η οποία ακριβώς επιβεβαιώνει αυτά τα στοιχεία της αποφασιστικότητας και της πεποιθήσεως ότι με τη βοήθεια του Θεού αυτή η δοκιμασία θα είναι για το καλό και για τη δόξα της Ελλάδος, η οποία πάντοτε γνώρισε δυσκολίες, αλλά γνώρισε και το αποτέλεσμα των δυσκολιών που υπήρξε κάτι καλύτερο απ' αυτό που ήταν.

Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψή του σ' ένα πρόγραμμα πολύ πιεστικό που είχε, γιατί αυτού του είδους οι επισκέψεις είναι πάντοτε πηγή χαράς και πηγή ανανεώσεως των ισχυρών και αδιάσπαστων δεσμών με την πατρίδα μας".

Εμφανίσεις: 63955
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!