Οι Εκκλησίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την φτώχεια

ImageΣτις 30 Σεπτεμβρίου 2010 τέσσερεις μεγάλοι εκκλησιαστικοί οργανισμοί (Conferences of European Churches, COMECE, Eurodiakonia, CARITAS Europa) θα συναντηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του κ. Jerzy Buzek, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να συζητήσουν το μεγάλο πρόβλημα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η συνάντηση προβλέπεται να είναι άκρως ενδιαφέρουσα διότι θα καθορισθούν και οι μελλοντικές μορφές συνεργασίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Οι προτάσεις συνεργασίας έχουν καταγραφεί, ύστερα από επιστημονική μελέτη, στο βιβλίο με τον τίτλο «Do not Deny justice to your poor people. Proposals for Compating Poverty and Social Exclusion in EU» (2010).

Από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συμμετάσχουν ο Παν. Αρχιμ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης ο οποίος και θα αναφερθεί στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Δρ Κων/νος Β. Ζορμπάς, ένας εκ των συγγραφέων του παραπάνω Τόμου και η Αικατερίνη Καρκαλά, η οποία και θα αναφερθεί στα συμπεράσματα της Ημερίδας.

Και οι τρεις είναι συνεργάτες της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, μετά το τέλος της εκδήλωσης, προβλέπεται να εγκαινιασθεί και φωτογραφική Έκθεση με θέμα το φιλανθρωπικό έργο των Εκκλησιών με τα εκατοντάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ευρώπη.

Image

Εμφανίσεις: 64103
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!